Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

5 octombrie, Ziua Educației

Ziua Educației, cunoscută și ca Ziua Internațională a Profesorului, se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 octombrie, începând din anul 1994.
Ziua Educației a fost marcată prin semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice din toată lumea.

În România, Ziua Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie. De Ziua Educației, elevii și profesorii se bucură de zi liberă, conform ordinului privind structura anului școlar și contractului colectiv de muncă.

Ziua Educației este un prilej de a transmite un mesaj clar către întreaga societate privind rolul unei educații de calitate și a profesorilor competenți și motivați. Este o ocazie de a recunoaște și aprecia munca și efortul depus de cadrele didactice pentru formarea generațiilor viitoare.

Surse:
1.stirilekanald.ro;
2.edupedu.ro;
3.rasunetul.ro.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania