Cristina Chiorescu, profesoara ce face onoare
județului, nominalizată pentru premii la cea mai mare competiție
de proiecte educaționale din Europa
Scris: Ion Vasile
Competiția Premiilor Europene eTwinning din acest an, 2012, a adus pe podium cadre didactice din județul Botoșani. Selecția cuprinde cele mai bune proiecte educaționale derulate în Europa.
Acţiunea eTwinning este un program al Comisiei Europene, implementat de European Schoolnet, un consorţiu format din 31 de ministere ale educaţiei din Europa. În România, Ministerul Educaţiei a desemnat două instituţii ca centre naţionale de suport eTwinning: TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educaţie şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.
Competiţia de proiecte educaţionale din cadrul Acţiunii eTwinning este deschisă anual pentru cadrele didactice înscrise pe portalul etwinning.net. Aproape 155.000 de profesori din Europa scriu proiecte educaţionale colaborative pentru elevi, după ce au accesat instrumentele moderne de colaborare, resursele şi ideile de activităţi didactice, intrând în legătură cu colegi din alte ţări.
Anul acesta, premiile se vor decerna în cadrul Conferinţei Europene eTwinning, care se va desfăşura la Berlin, în perioada 29 – 31 martie 2012. Printre participanţii cu mari şanse la premii se află şi botoșăneanca noastră, Cristina Chiorescu, profesoară la Grupul Școlar ,,Dr.Ciucă” Săveni, care a desfăşurat proiectul ,,Reporting Without Borders”, proiect ce demonstrează profesionalismul didactic al Domniei Sale. În acest proiect au fost implicați elevi și studenți cu vârste cuprinse intre 17 si 19 ani din trei țări: Franța, Polonia și România, concurând cu proiecte ale tuturor celorlalte țării europene. (http://www.etwinning.net/ro/pub/awards/european_prizes/shortlist_2012.htm)
Cristina Chiorescu este profesor mentor, aria curiculară matematică și științe, predă matematica – nivel de liceu – la Grupul Școlar ,,Dr.Mihai Ciucă” Săveni și locuiește în Știubieni, județul Botoșani. În cadrul programului de formare pe platforma iTeach a obținut, meritat, două certificate: Introducere în eTwinning și Abordări bazate pe proiecte.
Botoșenenii trebuie să valorifice un asemenea exemplu de performanță, pentru că așa cum ne relata Dr. Simona Velea, cercetător ştiinţific principal, director al Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei și coordonator al Acţiunii eTwinning în România ,,Suntem cu toţii mândri că eforturile echipei noastre primesc cea mai înaltă distincţie la premiile europene. În acești câțiva ani, de când implementăm eTwinning în România, profesorii noştri au dominat competiţiile internaţionale. În acest an (2011 n.r.), din cele 31 de proiecte finaliste, 10 sunt create sau desfăşurate în parteneriat cu profesori din România. O mare parte dintre cadrele didactice din România au cunoştinţele, pregătirea şi talentul necesare pentru a realiza activităţi educaţionale extraordinare, iar acest lucru este recunoscut în acest tip de competiţii directe.” Și, în același registru, Alexandra Bunica, coordonator proiecte la Centrul pentru Inovare în Educaţie (TEHNE România) spune: „Profesorii români sunt foarte apreciaţi în mediile profesionale europene ca fiind activi, serioşi, creativi – iar să lucrezi cu aceşti profesori este o satisfacţie. Putem spune că am intrat deja în Europa cu o bună parte dintre cadrele didactice de la noi; mai mult, putem spune că profesorii români sunt un model pentru colegii lor europeni.”
Iată, deci, cine e dascălul botoșănean, Cristina Chiorescu!
(Vom reveni cu un interviu acordat de ilustra profesoară…)
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania
[…] din acest an, 2012, a adus pe podium cadre didactice din județul Botoșani, scrie revista Luceafărul. Selecția cuprinde cele mai bune proiecte educaționale derulate în […]
Un exemplu de vointa si perseverenta, o gura de oxigen pentru invatamantul savinean si nu numai,o prezenta insolita in controversatul ring educational.Felicitari !