Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Profeții-primii scriitori (jurnaliști) ai omenirii care și-au ascultat “Celula lui Dumnezeu”

Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.8 (152), August 2021
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Profeții-primii scriitori (jurnaliști) ai omenirii care și-au ascultat “Celula lui Dumnezeu”

Primit pentru publicare: 6 Aug. 2021
Autor: Alexandru Florin ȚENE, președinte al Ligii Scriitorilor Români, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Publicat: 9 Aug. 2021
©  Alexandru Florin Țene, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


Profeții-primii scriitori (jurnaliști) ai omenirii care și-au ascultat “Celula lui Dumnezeu”

De la început trebuie să precizez că profeții nu sunt prezicători. Ei sunt povestitorii, adică au anunțat ce aud de la Dumnezeu, adică de la “Celula lui Dumnezeu”, care, așa cum scriam în alt eseu, este prima celulă vie apărută în “ciorba” Oceanului primordial, care prin procese chimice s-a trasmis din generație în generațiile omului transformându-se  în memorie și conștiință. Exemplu, Avram a auzit vocea lui Dumnezeu râzând de idolii Mesopotamiei. Acea voce interioară era, practic, conștiința lui. Care a pus-o pe seama lui Dumnezeu, Cel din afara lui, aflat undeva în imensul cosmos, în haosul organizat al acestuia. Moise a auzit vocea care i-a poruncit să devină eliberatorul israeliților din Egipt și să-i conducă spre Pământul Făgăduinței. Vocea aceea era conștiința și voința, produse ale celulei lui Dumnezeu din oceanul primordial. Vocea aceea venea din interiorul său. Când copiii lui Israel s-au stabilit în Canaan, fiind conduși de regi, vocea Domnului nu a încetat să se audă doar la oamenii simpli, care s-au remarcat și i-au sfidat pe cei puternici care nu respectau legile date de Dumnezeu lui Moise, pe Muntele Sfânt, legi care erau venite din conștiința și memoria (Celula lui Dumnezeu ) lui Moise.

Profeții erau oratori convingători, care foloseau pilde pentru a-și transmite mesajul.. Chiar și regii nu au scăpat de atenția acestora.

Există o oarecare similitudine dintre acei profeți și geniile literaturii universale. Acestea au scris opere nemuritoare folosindu-se de talentul lor și de „Celula lui Dumnezeu”- conștiința, memoria și experiența vieții acumulate în acea „Celula a lui Dumnezeu”, pe care o avem fiecare. Aceasta este memoria acumulatoare de noi și noi cunoștiințe,

Oare zicerea lui Martin Luther :„Dacă Dumnezeu nu mă ocolește și nu-mi salvează onoarea, rușine lui.„ ,nu exprimă aceași convingere? Rușinea îi revine sieși, adică propriei conștiințe, aflată în “Celula lui Dumnezeu”.

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania