Primit pentru publicare: 29 mai 2016
Republicat, astăzi, pentru împrospătarea memoriei.
Aflu acum (http://botosaninews.ro/284917/eveniment/politistii-rutieri-au-stabilit-ca-agentul-politiei-locale-ce-a-lovit-fetita-nu-avea-voie-cu-masina-in-centrul-vechi/, http://botosaninews.ro/284894/eveniment/video-o-masina-de-politie-locala-a-accidentat-o-fetita-intr-o-zona-pietonala-zeci-de-oameni-au-iesit-in-strada/), cum că aseară (sâmbăta, 28 mai 2016, în jurul orei 22,00), ,,locul de joacă al copiilor” locuinţelor sociale din clădirile de patrimoniu al Centrului Istoric al Botoşanilor a fost perturbat de poliţiştii locali, care, desigur, erau în exerciţiul funcţiunii. Potrivit legii în vigoare, cea pentru protejarea monumentelor istorice, localii din administraţie trebuie să asigure, pe lângă multe altele, şi paza acestor edificii vechi. Deci poliţia locală era în drept să mai treacă prin Centrul Istoric.
Nu ştiu de ce pentru copii locuinţelor sociale, pe care cu onor le gestionează primăria, nu li se amenajează un loc de joacă special pentru a nu mai umbla cu fel de fel de ,,jucării” (trotinete, biciclete, role, mingi, săbii ninja, cutii goale de ambalaj, dezmăţ de haine intime etc.) printre picioarele turiştilor ce vin pentru a vizita acest important obiectiv turistic pentru Botoşani.
Eu sunt sigur că poliţiştii locali nu sunt lăsaţi să-şi facă dotoria. Situaţia de sâmbătă este o provocare, probabil! ,, […],,Ni s-a transmis de către domnul primar să patrulăm pentru a descuraja fenomenul antisocial din Centrul Vechi. […] Acel copil trebuia să doarmă în pat la ora respectivă[…]” (am citat din intervenţia şefului Poliţiei locale la solicitare unui jurnalist, sursa online precizată mai sus).
Normal, copiii sunt segmentul unei comunităţi pentru care este nevoie de o atenţie specială din partea familiei şi a comunităţii prin cei care, periodic, le acordăm încredere. Cine sunt vinovaţi pentru faptul că prin Centrul Istoric al Botoşanilor, la ore foarte târzii, copii de vârste foarte fragede, a nu mai zice minorii până la 14 ani, se zbenguie în gălăgie şi fel de fel de acte obscene? Avem nişte instituţii ale statului, printre care şi cea ce vizează protecţia copilului, care trebuie să supravegheze şi să ia măsuri de prevenţie. De ce se intervine când fapta, urâta faptă, e produsă?
Credeţi că nu e nevoie de un şfichi?
De această dată, eu am biciuit!
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania