Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Admirație de semicentenar

 

 • 12 octombrie 2023 – Școala Gimnazială Nr. 17 din municipiul Galați, fosta ,,Nichita Stănescu’’, aflată pe raza parohiei ,,Sfânta Ana’’ împlinit-a vârsta de cincizeci de ani de la înființare. Au răspuns invitației reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, dascăli care sunt astăzi la pensie și în viață, învățătorii și profesorii aflați în plină activitate, elevii școlii din ciclu primar și gimnazial, numeroși părinți și personalul auxiliar din instituție.
 • Sub adumbrirea soarelui tomnatic s-a dezvelit placheta aniversară și a avut loc un spectacol aniversar pe măsură așteptărilor publicului susținut de elevi. Doi crainici talentați, Bălan Angelo și Lupu Patricia din clasa a VIII-a A au anunțat în versuri cele zece momente artistice coordonate de profesor Nicoleta Carăușu. S-au recitat poezii, s-au dansat hore, s-au cântat la instrumente, s-au înălțat baloane în aer, s-au acordat diplome aniversare invitaților și vremea a fost frumoasă după sufletul organizatorilor.
 • Iile, în genere costumul național tradițional, care a înveșmântat trupurile dascălilor și copiilor au umplut de lumină și de strălucire atmosfera. Cuvântul cheie al zilei a fost BUCURIE.
 • Totodată, bucuria evenimentului situat la înălțime s-a prelungit și pe 13 octombrie întrucât respectiva școală se află sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, mult folositoare. În prezența mulțimii de copii și a dascălilor s-a desfășurat un Tedeum și s-au stropit cu agheasmă toate încăperile școlii.
 • În careul școlii elevii clasei a VIII-a B, sub coordonarea profesorului de religie,  au recitat un medalion liric în cinstea ,,Sfintei Vineri’’, mai precis, au expus viața Cuvioasei  în versuri alcătuită de preotul Sorin Croitoru. Pe această cale, unii elevi și-au mărturisit evlavia față de ocrotitoarea lor și a Moldovei chiar sub cupola Bisericii ,,Sfânta Ana’’ unde alături de preoții ei, Daniel Zlate și Ionel Rusu și de profesorii de religie, Nicoleta Ioniță și Mihaela Gurzu, au  realizat icoana Sfintei, au întocnit un puzzle, au pictat și și-au învățat troparul Cuvioasei.
 • Evenimentul în sine a demonstrat că Biserica și Școala sunt în prezent și vor rămâne în viitor pilonii de bază ai formării caracterului uman sănătos și echilibrat de care are nevoie societatea noastră atinsă de tot felul de crize. Copiii sunt nădejdea de mâine a Bisericii stămoșești și a neamului și merită să investim în ei spre a avea aplecare pentru cartea ziditoare de suflet și pentru adevărata știință care vine numai de la Dumnezeu și care se împrăștie prin mentorii devotați  chemării lor în slujba oamenilor .
 • Pr.Ionel Rusu,
  membru UZPR
 • 13.octombrie 2023


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania