Se spune că nu demult, pe la începutul anilor patruzeci ai secolului trecut, Dumnezeu și Sfântul Petru stăteau de vorbă în grădina Raiului, rememorând cu ce anume a înzestrat, în ziua Marii Împărțiri, pe fiecare țară în parte. Americanilor le-a dat…, francezilor le-a dat.., nemților le-a dat…, englezilor le-a dat…, rușilor le-a dat…, și tot așa, amintind fiecare țară de pe Pământ și cadoul pe care i l-a dăruit, până când, la un moment dat, au ajuns și la țara noastră.
Cu capul sprijinit în palme, Dumnezeu privea lung în zare, încercând să găsească ceva și pentru aceștia, ceva care să le aline durerea și să le bucure inimile. Sfântul Petru îl privea în tăcere, fără să spună ceva. Trecură câteva minute bune de liniște deplină, când, deodată, Dumnezeu se ridică în picioare și uitându-se spre Moldova, rosti surâzător:
Și așa, la începutul de Răpciune al anului 1942, Dumnezeu a blagoslovit familia vrednicilor gospodari Ilie și Ana, dar și întreaga națiune română, cu un nou Mihai, Mihai Cimpoi, al cărui nume va dăinui veșnic alături de cel al Luceafărului poeziei românești.
Ionel Novac
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania