Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 11 (131), Noiembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE
Primit pentru publicare: 27 Nov. 2019
Interviu realizat de Ioan Vasiu, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Publicat: 27 Nov. 2019
© Ioan Vasiu, © Mihai Alexandru, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
REPORTER: – Am aflat că ați pășit în lumea muzicii la vârsta majoratului. Vă rog să detaliați puțin și să ne spuneți cu ce formații ați debutat ?
MIHAI ALEXANDRU: – Am pașit în lumea muzicii în clasa a 4-a la Liceul de Muzică George Enescu din București, la secția violoncel. Acest instrument mi se pare și acum cel mai frumos din lume. Deci muzică am făcut de mic copil. Apoi m-am îndrăgostit de chitara electrica și de muzica rock. În clasa a 11-a mi-am făcut o trupă rock împreună cu fratele meu mai mic, Dragoș și câțiva prieteni. Trupa se numea Sui-Generis și aveam mare succes. Apoi am plecat în armată, iar imediat după ce m-am liberat, aveam 20 de ani și am intrat în trupa Iris unde am activat aproape 3 ani și am compus 3 melodii pe care le cântă și acum. Frumusețea ta, Ploaia de vise și Ultima toamnă.
REPORTER: – Sunteți considerat unul dintre cei mai talentați compozitori români de astăzi. De ce ați ales muzica și nu o altă profesie ?
MIHAI ALEXANDRU: – Asta mi-a plăcut, asta am făcut. Dar nu pot să spun că nu am fost împins de la spate de mama mea. E adevărat că îmi doream să devin și fotbalist dar nu am fost deloc încurajat de familie.
REPORTER: – În câte finale ale Eurovision ați fost prezent, sub o formă sau alta ?
MIHAI ALEXANDRU: – Dacă socotesc eu bine sunt vreo 19, dintre care una în Elveția în 2014, unde m-am clasat alături de trupa elvețiana TimeBelle, cea care îmi cânta piesa, pe locul 1 la egalitate cu o altă solistă. Într-un final, aceasta a fost desemnată câștigătoare datorită faptului că avea mai multe puncte primite de la juriu.
REPORTER: – Care sunt cele mai importante premii obținute de compozițiile dumneavoastră ?
MIHAI ALEXANDRU: – Nu mai știu și nici nu le strâng undeva, acelea pe care le mai am sunt împrăștiate prin cutii sau difetite locuri din casă. Nu am o cameră a trofeelor.
REPORTER: – Care sunt soliștii vocali, din generații mai vechi sau mai noi, cu care ați colaborat în decursul anilor ?
MIHAI ALEXANDRU: – Îmi vin în minte așa la prima strigare Nicola, Marcel Pavel, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Laura Stoica, Leo Iorga, Iris, Cristi Minculescu, Marina Florea, Corina Chiriac, Marina Voica, Daniela Vlădescu, Gabriel Cotabiță, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Luminița Dobrescu și mulți alții.
REPORTER: – Cine sunt cei care vă scriu versurile la melodiile compuse ?
MIHAI ALEXANDRU: – 1-Q Sapro, Alexa Nicolae, Nicola, foarte multe sunt făcute de mine.
REPORTER: – De-a lungul timpului ați avut colaborări cu mai multe televiziuni. Despre ce televiziuni este vorba ?
MIHAI ALEXANDRU: – Toate televiziunile mari din România: Pro TV, Antene, TVR, Național, Prima, etc
REPORTER: – De ce credeți că se difuzează atât de puțină muzică pe canalele Televiziunii Române ? Sau poate este doar o aparență înșelătoare ?
MIHAI ALEXANDRU: – Aici este o discuție lungă și tristă. În primul rând este lipsa de respect față de soliștii vechi, apoi incapacitatea celor ce decid play listurile la radio de a selecta muzica de calitate, aceasta a dus la degradarea muzicii an de an și nu în ultimul rând interesele comune ale unor găști deja formate, din cauza cărora numai un grup de artiști mai pot intra pe radiourile private.
REPORTER: – Ce proiecte mai importante aveți pentru anii care vor urma ?
MIHAI ALEXANDRU: – În acest moment dezvolt Al Mike Pepiniera, un proiect al meu cu copii, apoi mă bucur de colaborări precum cele cu Aurelian Temișan, Luminița Anghel, Diana Matei, Mihai Nae, Uddi și alții.
noiembrie 2019 Interviu realizat de Ioan Vasiu /UZPR
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania