Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Pe primul plan – CODUL DEONTOLOGIC

  Revista Luceafărul: Anul XII, Nr.12 (144), Decembrie 2020
  Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
  ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
  ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
  Director: Ion ISTRATE


  Pe primul plan-CODUL DEONTOLOGIC

  Primit pentru publicare: 22 Dec. 2020
  Autor: Ion N. OPREA, Iași, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul     
  Publicat: 22 Dec.  2020

  © Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul
  Editor: Ion ISTRATE


   

  Pe primul plan-CODUL DEONTOLOGIC

  Util și interesant eseul lui Al Florin Țene publicat în Luceafărul din 21 decembrie a.c. despre „Epoca trecerii de la presa tipărită la cea digetală”, dar în condițiile în care armata jurnaliștilor și scriitorilor ne sufocă cu agramatismele, cuvintele  de împrumut care nu și-ar avea rostul să fie găzduite de hârtia imaculată, de tot felul de toxine care sunt termenii indecenți, curios, mai ales de către doamne și domnișoare – ca și atunci când, în pandemie, cobor pe Copou cu copiii lor de mână ori cu iubiții, fetele – eu zic, tare este necesar ca jurnalul sau cartea ajunse la mine dar mai ales la nepoți să fie imprimate bine tușate  cu respectarea a ce spune generalul Gheorghe  Văduva în numărul 8/2020 al revistei UZP, fondată în 1919, seriere proaspătă, care este noul Cod Deontologic al jurnalistului profesionist, respectat, firește, și de gazetarul amator, indiferent de vârstă.

  Noul Cod Deontologic, stimate domnule Al. Florin Țene, care înseamnă, domnilor, doamnelor și domnișoarelor, gazetărie, – menită să informeze corect, cu adevăr fără fals, ci verosimil, care să formeze prin educare cititorii, în diversitatea momentului –  scriere oriunde și de oricine practicate, cu respectarea celor 16 principii ale scrierii care  formează însăși arhitectura etică și profesională a celui care narează:  adevărul, calitatea, loialitatea profesională, obiectivitatea, imparțialitatea, realismul, legalitatea, libertatea, responsabilitatea, respectul persoanei despre care se  scrie, integralitatea, integritatea, operativitatea, ingeniozitatea, perseverența, implicit creativitatea jurnalistică.

  Îmi place să cred, repet, scrisul oricum este și va fi, pe suport de hârtie ori digetală, va fi de succes numai dacă va fi realizat cu respectarea Codului Deontologic propus de un maestru în arta ziaristicii, Gheorghe Văduva, la perfecționarea căruia, e timpul, să participăm toți care trăim ori facem amatorism din ce avem de comunicat.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5