Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Training pentru ghizi și muzeografi. Râșnov, 10-12 aprilie 2024

  • O experiență revigorantă!
  • În intervalul 10-12 aprilie am avut ocazia de a participa la un program de studiu ce s-a dovedit, așa cum asigurau anterior organizatorii, o experiență valoroasă și motivantă pentru fiecare candidat selectat în urma unui concurs național de dosare.
  • Peste 30 de participanți din toată țara, ghizi de turism și muzeografi de toate vârstele, s-au reunit timp de 3 zile la Râșnov, pentru a lua parte la discuții și ateliere susținute de specialiști din România și Norvegia pe teme legate de documentare, cercetare, mediere culturală, comunicare în sens larg, reconstituire istorică, contextualizare, în locațiile Cinema „Amza Pellea” și Centrul de educație Schubz. Plus vizite de studiu după program și discuții între colegi de breaslă. Au fost 3 zile pline și cu folos!
  • Discuțiile și atelierele au fost conduse de specialiști din domeniul cultural precum Dr. Nicolae Pepene (manager Muzeul Județean de Istorie Brașov), Robert Fieraru, specialist Comunicare, Rickard Åkesson, specialist Reconstituire Istorică (Hands on History Norvegia) și Cristina Bordeanu, actriță.
  • După program, alături de colegi, am plecat în vizite de studiu la Biserica Evanghelică și la Biserica veche Sf. Nicolae din Râșnov, pentru a descoperi pictură veche de secol XIII și XV, dar și arhitectura unui oraș atât de frumos și bogat în istorie.
  • Activitatea face parte din proiectul Heritage Hub Râșnov (mai multe informații pe www.cetatea-rasnov.ro) și a fost finanțat prin grant internațional SEE (Iceland Liechtenstein Norway grants) în cadrul programului RO-CULTURA.
  • Organizatori – Asociația Mioritics, Primăria orașului Râșnov, Hands on History Norvegia, cu sprijin din partea Ministerului Culturii.

Cosmina Marcela Oltean

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania