Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Un viitor artist și arhitect, Luca MAIORESCU

Un viitor artist și arhitect, 
                        de care vom mai auzi vorbindu-se
Luca Maiorescu trăiește la București și a început să picteze de pe la 3-4 ani, când picta pereții casei și fiecare petec de hârtie care îi pica în mână. Când avea 5 ani, educatoarea de la grădiniță i-a trimis un desen la un concurs național de pictură, organizat de UNICEF, unde a câștigat. Același concurs l-a câștigat și în anul următor. Din clasa a I-a a început pregătirea în lumea artelor, cu specialiștii din cadrul Galeriei Basil din București, participând la toate expozițiile lor de grup.
       Luca a fost de mic pasionat de pictură, însă, totodată, și de arhitectură. S-a visat dintotdeauna creator de clădiri. Le desena pe hârtie sau le construia din cuburi Lego. Înclinația spre construcția formelor spațiale se observă aproape în toate lucrările sale, indiferent de tematică.
       Creațiile lui Luca au fost expuse în proiecte personale și de grup în România, în SUA (Miami),  Grecia, Turcia. În 2016 a participat cu prima sa gravură  la expoziția  itinerantă  “Ex-Libris Brâncuși”, o expoziție dedicată  celebrului sculptor. Din acest proiect fac parte cei mai mari graficieni ai noștri, printre care Aurel Bulacu, Mircia Dumitrescu, Florin Stoiciu, Zuzu Caratănase etc, Luca fiind singurul copil. Acest proiect închinat lui Brâncuși a fost expus în aproape toate muzeele din țară, inclusiv la Muzeul Cotroceni și Muzeul Cărții și Hărților Vechi din București.
      Luca a studiat la Liceul de Artă “Nicolae Tonitza” din București, precum și la un liceu de artă din Miami, unde i-a fost apreciat talentul nativ, dar și cunoștințele acumulate în școala românească, fiind unul dintre cei mai buni elevi din liceu, la toate materiile. Și, deși s-a născut și a trăit în Los Angeles, deși a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universități din America, University of Southern California, la facultatea de arhitectură, și deși a fost curtat și de mari facultăți de artă de peste ocean, Luca a preferat să se întoarcă în România și să studieze aici arhitectura. În prezent este student în anul I la secția de arhitectură generală.
       Călătorește mult, fiind pasionat și de călătorii și de mașini rare, pe care îi place să le fotografieze (fotografia fiind o altă mare pasiune), dar România rămâne locul lui de suflet. Mai cu seamă, zona Orăștiei, unde îi trăiește bunica maternă și unde și-a trăit și el o bună bucată din copilărie, revenind cu drag cât de des poate, mai ales de sărbători și musai câteva săptămâni în vacanța de vară.
       Pentru că își are o parte din rădăcini înfipte adânc în țărâna de la poalele Munților Orăștiei, de curând a realizat un proiect pentru facultate, inspirat din cetatea de la Sarmizegetusa și localizat tocmai pe platoul de la Târsa, unde peisajul e de vis, iar liniștea e inspirațională și dătătoare de speranță.
       Îl felicit pe viitorul artist și arhitect, Luca Maiorescu, fiind convins că vom mai auzi vorbindu-se de creațiile sale și de numele lui.
MAI MULTE LUCRĂRI REALIZATE DE LUCA MAIORESCU SE POT VEDEA PE PAGINILE LUI DE FACEBOOK ȘI DE INSTAGRAM.
                                                                          Ioan Vasiu


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania