Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Un nou curs eTwinning: Participarea elevilor în proiecte

PUBLICAT ÎN 31. 03. 2017 DE SIMONA VELEA – BUCUREŞTI, INSTITUTUL DE STIINTE ALE EDUCATIEI

Sursa primară: http://iteach.ro/anunturi/69017/un-nou-curs-etwinning-participarea-elevilor-in-proiecte

Un nou curs eTwinning: Participarea elevilor în proiecte

 

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, în calitate de centru național eTwinning, anunță începerea unui nou curs online pentru cadrele didactice participante la Acțiunea eTwinning, componentă a Programului Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană.

Cursul Participarea elevilor în proiecte eTwinning se adresează cadrelor participante la Acțiunea eTwinning care au derulat sau au în curs de derulare cel puțin un proiect de acest tip. Cursul urmărește să ofere cadrelor didactice informațiile de bază și să le dezvolte competențele necesare pentru a dezvolta proiecte eTwinning colaborative și a stimula participarea elevilor. Astfel, se urmărește atât familiarizarea cu aspectele tehnice ale utilizării platformei eTwinning pentru implicarea elevilor în spațiul de lucru al proiectelor, cât și cu aspect pedagogice, de proiectare a activităților unui proiect. Cursul presupune o activitate colaborativă, derulată pe perechi, constând în planificarea unui nou proiect. În acest sens, cursanții vor propune o temă de proiect și se vor grupa pe teme, astfel încât să poată realiza tema finală.

Cursul urmăreşte:

  • să ofere participanților exemple de proiecte și de activități prin care pot implica elevii în parteneriate eTwinning;
  • să îi familiarizeze cu aspectele tehnice ale utilizării platformei eTwinning pentru implicarea elevilor în spațiul de lucru al proiectelor;
  • să clarifice diferențele dintre activitățile unilaterale și cele  colaborative, oferind stategii eficiente pentru o colaborare reală;
  • să evidențieze modalități concrete de încurajare a comunicării și colaborării între elevii echipelor de lucru multinaționale;
  • să  ofere un spațiu de discuții și schimb de idei privind participarea elevilor în proiecte eTwinning.

Teme principale:

  • Beneficii ale implicarii elevilor în proiectele eTwinning
  • Modalități și niveluri de implicare a elevilor pe portalul www.etwinning.net

Cursul se desfasoara pe platforma iTeach.ro.

Inscrierile se realizeaza în perioada 4-5 aprilie 2017, in sectiunea Cursuri. Verificarea conditiilor de participare (cel putin un curs eTwinning derulat sau in derulare) se va face pe 6 aprilie 2017.
Parcurgerea temelor de curs şi rezolvarea sarcinilor de lucru au loc in perioada 7-26 aprilie 2017, iar tema finala se va incarca in intervalul  20-26 aprilie a.c., urmand ca evaluarea finala sa aiba loc in intervalul 25-29 aprilie.

Cursul este realizat de doamna prof. Irina Vasilecu, Scoala nr. 195, Buucresti, ambasador eTwinning. La realizarea temei introductive a contribuit doamna prof. Nela Dumea, de la Palatul Copiilor Bacau.
Cursul se finalizează cu un Certificat (atestând 25 de ore de formare la distanță), acordat în urma evaluării finale.

 

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania