Primit pentru publicare: 01 Ian. 2019
Publicat: 02 Ian. 2019
© Editura Agata, © Revista Luceafărul
Revista LUCEAFĂRUL, publicație internațională
Declarația fondatoare
Botoșani, 2 ianuarie 2019
Declarăm Revista Luceafărul, fondată în ianuarie 2009, ca fiind o publicație cu impact internațional, având în vederea dispersia, nu numai în toată România, ci și în diferite țări ale lumii, atât a autorilor care au aderat la conținutul ei și nevoia expresă de a publica, cât și a cititorilor și admiratorilor. Această îndreptățită catalogare este sprijinită pe:
1) publicarea creațiilor și opiniilor autorilor;
2) atitudini și aprecieri exprimate prin comentariile primite prin poșta electronică și curieri speciali, în totalitate arhivate;
3) structura dispersiei după localități/țări a cititorilor (65% din România, 10% R. Moldova, 5% Italia, 3% Ucraina și 17% repartizate în Canada, Franța, Spania, Anglia, SUA, Germania, Suedia, Elveția, Rusia, Turcia etc.).
4) locul ocupat (între 1 și 5, cel mai frecvent) în clasamentul publicațiilor de cultură, după o statistică realizată de către Static Trafic Web Google Analytics.
Date oficiale
www.eLuceafarul.ro (disponibil în perioada următoare); www.luceafarul.net
Editor: Editura Agata (www.agata.ro), Botoșani, str. 1 Decembrie, nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediția online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (ediția tipărită)
SERIA A IV-a – eLuceafarul.ro – publicație internațională, începând cu anul 2019
Fondatori – Ion Istrate, Olimpius Istrate, Diana Aghiorghiesei, Doru Ștefănescu -;
Formatul electronic în ediție lunară, publicat pe site-ul oficial www.eLuceafarul.ro;
Formatul tipărit în ediție lunară, Revista Luceafărul, apare la Botoșani;
Formatul tipărit al Crestomației – Luceafărul, anual, începând cu anul 2018.
De interes local, în ediție săptămânală tipărită, format tabloid – Luceafărul de seară –, va apărea la Botoșani, începând cu luna martie 2019.
Director: Ion Istrate
Administrator site: Doru Ştefănescu
Redactor șef: Dorina Rodu
Istoricul activității publicistice
Luceafărul, Prima SERIE: ian. 2009 – aprilie 2017; fondatori – Ion Istrate, Olimpius Istrate, Elisabeta Roman, Doru Ștefănescu, Angela Paveliuc Olaru, Lucia Olaru Nenati, Dumitru Lavric, Diana Aghiorghiesei, Olivian Ivaniciuc, Ioan Burțilă, Marian Mazarovici; membru fondator de onoare, Ion N. Oprea; director: Ion Istrate, redactor șef, Georgică Manole (2019 aprilie 2016), Dan Prodan (mai 2016 – aprilie 2017).
Luceafărul, A II-a SERIE: mai – decembrie 2017; fondatori – Ion Istrate, Olimpius Istrate, Doru Ștefănescu, Diana Aghiorghiesei, Dorina Rodu; director, Ion Istrate; redactor șef, Dorina Rodu.
Luceafărul, A III-a SERIE, ANIVERSARĂ, ianuarie – decembrie 2018: Centenarul Marii Uniri (2018) și Revista Luceafărul, în al X-lea an (2009-2018); fondatori: Ion Istrate, Olimpius Istrate, Doru Ștefănescu, Diana Aghiorghiesei, Dorina Rodu; director, Ion Istrate; redactor șef, Dorina Rodu.
Conținutul Revistei Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicație de cultură, educație și atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spațiului cultural românesc modern, este o provocare și o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credință în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice și stabile.
„LUCEAFĂRUL” este un Demers care trebuie sprijinit de cei ce cred în valori autentice și ostenesc pentru dezvoltarea, protejarea, conservarea și promovarea culturii românești.
Spațiile revistei „LUCEAFĂRUL” sunt destinate debuturilor și republicărilor literare, lucrărilor de artă, jurnalism (atitudini civice), exegezelor, comentariilor și informațiilor din spațiul cultural. Colaborarea cu revista este deschisă tuturor celor interesați și care pot contribui semnificativ la dezvoltarea unei imagini cât mai complete despre valorile culturale prezente, cât și despre opera și impactul personalităților culturale consacrate în istoria recentă și prezentă.
Prin intermediul acestei publicații dorim să promovăm un dialog cultural activ. Sunt binevenite orice informații despre cărţi noi apărute la edituri, în librării, lansări de cărţi, acțiuni ale cenaclurilor literare, expoziții și vernisaje artistice, festivaluri, spectacole, acțiuni de educație și atitudine civică, informații cu mesaj cultural-educativ etc.
Cerințe pentru publicare în Revista Luceafărul
Textele pot fi depuse în format electronic (redactate cu diacritice, cu font „Times New Roman”, mărimea 10) la Redacția Revistei ”Luceafărul” din Botoșani, str. 1 Decembrie, nr. 25, trimise prin email la una dintre variantele: editura[at]agata.ro; redacția[at]eluceafarul.ro sau ionvistrate[at]gmail.com sau prin fax: 0231516084.
A se reține:
1. Conținutul acestei reviste nu reprezintă în mod oficial opinia revistei eLuceafarul.ro, a cărei unică responsabilitate este de a publica opiniile colaboratorilor ei. Răspunderea privind corectitudinea și coerența informațiilor prezentate, precum și eventuale consecințe revin autorilor, conform prevederilor legale;
2. Este necesar acordul expres pentru publicare cu păstrarea dreptului de autor, precum și acceptarea dreptului conex de autor Revistei Luceafărul, atunci când textul trimis a fost publicat.
3. Acordul autorului pentru publicare mai poate fi dedus de însăși expedierea textului prin diferite mijloace purtând mențiunea ,,pentru Revista Luceafărul din Botoșani”.
4. Dreptul de proprietate a autorului față de terți și dreptul conex de autor al Revistei Luceafărul pot fi considerate convenite de ambele părți, numai după ce textul a fost publicat și poartă în planul superior al paginii toate datele oficiale din caseta tehnică:
Revista Luceafărul: Anul …., Nr. …, data….
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion Istrate
Titlul articolului ….
Primit pentru publicare: (data)
Autor: …
Publicat: (data)
© (autorul), © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania
Mulți scriitori ”de seamă” mă (tot) întreabă de ce nu public în revistele lor, chipurile, ca să devin ”consacrat”. Pentru ei, ”provincia” înseamnă ”anonimat”. Majoritatea lor sunt născuți în ”provincie”,plecați sau trimiși din provincie. Țara are tot atâtea capitale câți scriitori ”neomologați”, ”hirotonisiți” sau nu. Fac parte din breaslă oriunde aș fi. Public în luceafărul.net pentru că așa vreau (eu și redacția). Am publicat în majoritatea revistelor literare din țară, în străduința încăpățânată de a mă convinge că anonimatul nu e ceva programat de coatele goale ale celebrităților de dincoace de porțile cimitirelor. Public în luceafărul.ro pentru că mă simt ”acasă” la mine, acolo unde munca onestă se hrănește cu veșnicia născută în…provincie. Prefer să fiu o rotiță în angrenajul luceafărului decât un arbore cotit în presa literară ”metropolitană”. Sincer să fiu, nu prea aș ști ce să fac cu celebritatea. Prefer să luceferesc în miezul soarelui decât în bezna unui nume de plastilină ghimpată. Citesc luceafărul.ro în fiecare zi, cunosc deja o altă țară a poeților. Cea de sub fruntea lui Eminescu. Felicitări redacției pentru siguranța și profunzimea cu care își promovează țelul literar suprem: limba română!