Cunoscută și ca Ziua Internațională a Profesorului, Ziua Educației se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 octombrie, începând din anul 1994. Ziua Educației a fost marcată prin semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”. Această recomandare constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice din toată lumea. În România, Ziua Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 5 iunie.
Ziua Educației este un prilej de a transmite un mesaj clar către întreaga societate privind rolul unei educații de calitate și a profesorilor competenți și motivați. Este o ocazie de a recunoaște și aprecia munca și efortul depus de cadrele didactice pentru formarea generațiilor viitoare.
În România, există mai multe școli de prestigiu afirmate pentru rezultatele și performanțele lor academice.
Iată câteva dintre cele mai bune licee din preajma noastră:
Iași, conform mediei de admitere: Colegiul Național „Costache Negruzzi”, 9,38; Colegiul Național Iași, 9,33; Colegiul Național „Emil Racoviță” – 9,33; Colegiul Național ,,Garabet Ibrăileanu – 8,94; Liceul Teoretic ,,Dimitrie Cantemir – 8,72;
Botoșani, după media la Bacalaureat și admitere în Clasamentul Liceelor din Botoșani la Bacalaureat și Admitere[1]: Colegiul Mihai Eminescu, 9,45; LColegiul AT Laurian, 871; Liceul pPedagogic „Nicolae Iorga”,8,42; Liceul „Regina Maria”, Dorohoi, 8.27.
Școala, sigur, este factorul principal pentru formarea personalității umane, alături de familie, dar mai există și alte mijloace la îndemâna societății civile, prin care se poate susține educația în fiecare comunitate. De exemplu, ca un îndemn:
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania