Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

,,Călătoria lui Codrin” a apărut la Ed.Agata

Calatoria lui Codrin, Maria Moisoiu, coperta [800x600] Maria Moisoiu și-a aplecat ispitele simțămintelor, așa cum e și firesc, lumii celor mici și le dedică un volumaș de povestiri și legende inspirate din viața trăită, de zi cu zi, alături de oameni sensibili și receptivi la tot ce e frumos și natural și unde bunul simț și respectul pentru semenii săi primează.
Toate sunt înmănunchiate într-o cărticică intitulată sugestiv ,,Călătoria lui Codrin”, care a apărut recent la Editura Agata.
Redăm mai jos argumentul autoarei:

Fulgerul copilăriei, prinos adus clipei

Norocul meu, care este întâmplarea, adică sâmburele în jurul căruia se adună fructul, a fost să întâlnesc un minunat copil cu nume de poveste, Codrin.
Ne-am cunoscut într-o călătorie, trecând Siretul în ţara unde frunzele codrilor respiră în cântec, cărările duc spre vârfuri de vis, coborând pline de magie pe-o nuia de alun fermecată, din cetină de brad ies mănăstiri sfinţite de demult, şi alte minuni ce fac din fiecare zi petrecută acolo, o poveste.
Trăirile lui Codrin, în acea lume de basm, mi-au dărâmat mândria de a fi singură cu poemele mele şi, lăsând deoparte începutul unui nou volum, m-am apucat să împlinesc povestirea ,,Călătoria lui Codrin”.
El, cu fulgerul copilăriei şi o splendidă zi de toamnă timpurie, m-a făcut să trăiesc impresia că pe măsură ce timpul trece, în loc să îmbătrânim, devenim copii.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.570 de abonați

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M.G. spune:

    Ma bucur intotdeauna de reusitele autorilor care se autodepasesc in creatie… Poeta Maria Moisoiu, un om sensibil si cu totul deosebit.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5