Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Citeşte româneşte! – un proiect de stimulare a promovării cărţii aparţinând autorilor autohtoni

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 6 (138), Iunie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Citeşte româneşte! – un proiect de stimulare a promovării cărţii aparţinând autorilor autohtoni

Primit pentru publicare: 26 Iun. 2020
Autor: Ion N. OPREA, Iași
Publicat: 27 Iun. 2020

©Ion N. Oprea, ©Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Citeşte româneşte! – un proiect de stimulare a promovării cărţii aparţinând autorilor autohtoni

              Pornind de la ceea ce se ştie că în România ultimilor ani, din 1989 încoace, mai ales, s-a ajuns să ne situăm pe loc codaş, pe ultimele din Europa, iar normele UE în domeniu, s-a văzut, nu-s stimulatoare, Ministrul Culturii, în parteneriat cu EMAG al Uniunii Scriitorilor din România şi Asociaţia Editorilor din România, lansează o campanie de promovare a cititului.  

            „Unul dintre primele obiective pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de ministru al Culturii a fost să găsim pârghiile pentru creşterea consumului de carte românească şi a numărului de cititori. Deşi am fost încetiniţi în implementarea unor proiecte, de situaţia neprevăzută creată de pandemie, reuşim să venim cu unul nou, în parteneriat cu mediul privat, pe care ne propunem să îl desfăşurăm pe o perioadă cât mai lungă de timp. Prin campania  „Citeşte româneşte” dorim să promovăm autori români şi să convingem din ce în ce mai mulţi oameni să cunoască şi să citească cărţi ale scriitorilor, poeţilor, autorilor noştri, în general. Am căutat un partener care să poată implementa un astfel de proiect, iar eMAG a răspuns imediat, cu solidaritate, iniţiativei noastre, punând la dispoziţie toate resursele necesare desfăşurării unei astfel de campanii”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, informat că în timp ce în ţări ca Italia se comercializează circa 190 de milioane de cărţi anual, în Franţa 430 de milioane, la noi deabia ajungem la 20 de milioane, nicio carte de om.

     El susţine  că această campanie este deschisă tuturor librăriilor, magazinelor online sau distribuitorilor de carte, „astfel încât, împreună, să promovăm literatura românească şi să o facem cunoscută publicului larg”.

         În această perioadă, în care târgurile de carte şi librăriile mari au fost închise sau nu au mai avut posibilitatea de a fi ceea ce trebuie să fie, unităţi de promovare a muncii cu cartea, bine organizate, iniţiatorii, mai sus arătaţi,  „încearcă să fie alături de autorii români prin promovarea consumului de carte românească”. El a mai  afirmat că această campanie este deschisă tuturor librăriilor, magazinelor online sau distribuitorilor de carte, „astfel încât, împreună, să promovăm literatura românească şi să o facem cunoscută publicului larg”.

        În acest sens, spune ministrul, pe  platforma eMAG de difuzare vor fi disponibile peste 2.100 de titluri provenind de la peste 1.100 de autori, cărţi din domenii variate, de la cele de ficţiune, istorie sau economie, până la cărţi pentru copii,toate înscrise  pe pagina dedicată campaniei „Citeşte româneşte” cititorii având la dispoziţie topuri de carte românească, dar şi o secţiune cuprinzând cele mai noi apariţii. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat), cărora cititorii li se pot adresa.

Ion N. Oprea, Iaşi, 18 iunie 2020.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania