Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Smart Classroom: Digitizarea școlilor românești va începe din 2014

Articol preluat din: www.elearining.ro. Editor [Elearning.ro], 18 septembrie 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale lucrează la un proiect pe fonduri structurale pentru următorul exerciţiu bugetar al UE 2014-2020, în valoare de aproximativ 100 milioane euro, pentru digitalizarea claselor de învăţământ. Primele manuale digitale, pentru clasa I şi a II-a, vor fi pe băncile elevilor de anul viitor.

Smart Classroom

Se lucrează la un proiect pe fonduri structurale pentru bugetul 2014-2020. Vorbim de peste 100 milioane de euro” , a spus Pricopie, cu prilejul lansării proiectului Smart Classroom. El a spus că, începând de anul viitor, când vor intra în vigoare manualele digitale, toate clasele I și a II-a vor avea la dispoziție un videoproiector, un calculator sau un laptop și un ecran.

Pentru fiecare problemă avem o foaie de parcurs destul de clară, astfel încât pentru un timp relativ scurt să avem conținuturile digitale. Nu presupune să ai și tabletă, și tablă digitală, dar în primul rând să ai conținut digital la care să aibă acces toți copiii din România și cei plecați în străinătate. Apoi, pasul al doilea este să scriem un proiect gen ELI cu dimensiuni extrem de mari pentru a atinge o a doua fază a digitalizării claselor. Școlile sunt legate la internet, nu pe bandă largă, dar suntem în faza de finalizare a unui proiect care duce la conectarea tuturor școlilor din România la acest tip de internet“, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, va exista conexiune la internet corespunzătoare pentru toate școlile, iar conținuturile digitale vor fi realizate într-un timp scurt.

[…]

Articolul complet la: http://www.elearning.ro/smart-classroom-digitizarea-scolilor-romanesti-va-incepe-din-2014Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania