Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cronica la… Cronica

„Clisu bătut de îndoieli” îmi cita ca titlu Constantin Huţanu spusele acestuia la cartea cu…Medalioanele si continua: „Clisu se indoieste de sine cand imi scrie: „ Nu stiu daca ai primit acele randuri intitulate neinspirat – „crampeie de ganduri” despre cartea- biblioteca a prietenului nostru comun Ion N. Oprea. Tacerea ta poate fi un raspuns. Nu am putut mai mult. Nu ma supar daca renunti la acest demers. Cu prietenie, C. C.”

Eu i-am trimis acest raspuns linistitor, scrie Husanu: „Magistre, cum poti fi atat de modest pe piscul maturitatii unde ai urcat? Pai, numai lectura, selectia acestui mamut de carte, fac cat o piramida de efort. Si ce selectie! Tovaraseasca si prieteneasca.
Alegandu-ne pe noi barladenii, cu sau fara merite deosebite, in binescrisa cronica, amicul, autorul, Hercule al nostru, I.N.O. a primit lucrarea cu entuziasmul care-i sta permanent in fiinta sa. Asa ca, la ora actuala, dupa ce am fost la el acasa si i-am imbracat-o in haine noi, putin parfumate, cu laude la adresa-i, i-am pus-o in P.D.F. si el s-a dus la PIM sa capete I.S.B.N. cartii si cuvenita inregistrare de la Biblioteca Nationala.

Fii linistit deci, corabia noastra infrunta o lume ignoranta, poate, dar busola ei arata continentul celor care vor urma, cand „argonauti” mai scoliti, mai interesati de ce a fost odata pe planeta Pamant vor scoate dopul sticlei pline de Medalioane si vor consemna in cercetarile lor niste reusite de mult uitate, ale celor care in 2010 semneaza Oprea, Clisu, Husanu si cu celelalte nume din sumarul la opera. Atunci noi cei de mult disparuti, vom invia a doua oara si vom fi multumiti!
Primeste din partea noastra, cei care nu ne lasam striviti, cu una cu doua, de Criza de tot felul, asigurarile sincere ca la carma acestei corabii pline de pasageri, cum bine arati in cronica comentata, s-a aflat si Clisu Constantin cu valiza lui de carti personale.

Lectura placuta a Medalioanelor, simple cum le-a botezat autorul cu modestia care il caracterizeaza!”

I-am raspuns doar atit la mesajul care mi-a inmuiat inima, fortificind-o in mod iscusit: „Magistral, maestre, Costica Husanu”. Si am semnat:I.N.O.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania