Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Adevărata istorie a poporului român: DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!… un oraș imens, întins peste 100 de hectare, vechi cu peste 4000 de ani înainte de Hristos

Oprea-Ion-320x200-150x150Primit pentru publicare: 16 iun.2015
Autor: Ion N. OPREA
Publicat: 16 iun.2015

Adevărata istorie a poporului român

DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!
Un oraș imens, întins peste 100 de hectare, vechi cu peste 4000 de ani înainte de Hristos.

Ce s-a găsit sub pământ te va pune pe gânduri!, circulă pe internet o știre vehiculată de General(r) Mircea Chelaru, vicepreședinte al Ligii Culturale Române, informație despre care am mai scris în referirile noastre la daci, strămoșii noștri. Revenim asupra ei pentru încetățenire și neuitare, siturile fiind  astupate, deocamdată, pentru viitorime, românii de astăzi nefiind pregătiți suficient pentru primirea turiștilor și a veniturilor dintr-o astfel de activitate nu numai migăloasă și plină de suflet.

Publicăm  știrea și pentru ambiționarea neputincioșilor!

Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene! De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu-Nădlac. Se întinde pe 100 de hectare. Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase.

„Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor. Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă a Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată…

Pietrele au început să vorbească, spune Mircea Chelaru. Oraşul dacilor de la Turdas. Da! Am fost acolo! Vă trimit, în premieră absolută, ceea ce am văzut la Turdas, pe traseul excavaţiilor autostrăzii. Am fost cu prof. Victor Craciun şi senatorul Avram Crăciun, alăturat fotografului Virgil Jireghie de la Arad. Priviţi înscrisurile şi comparaţi-le cu cele de la Tărtăria şi Oţeleşti de Iaşi! Sau chiar cu cele de pe inelul de aur de la Ezerovo. Este numitorul comun al existenţei noastre
inteligente de peste 20 de mii de ani .Constatările sunt numeroase. Dar vom dezvolta public subiectul. Am facut acest demers pentru ca există deja emisă ipoteza descărcarii arheologice, ceea ce ar fi încă un gest criminal asupra identităţii
noastre ancestrale! Scriu toate acestea pentru a se şti şi spre a se acţiona! Iată cum, aşa cum spunea fondatorul constiinţei naţionale, unicul Eminescu, pietrele au început să vorbească. Şi nu numai de azi sau de ieri. Bucuraţi-vă!, ne îndeamnă cu voce  încodată Generalul român” Dr. Mircea Chelaru,Vicepresedinte al Ligii Culturale Romane, fără a reține fotografiile.

„ Era un popor brav, acela care a impus tribut superbei împărătese de marmură a lumii: Roma. Era un popor nobil acela a cărui cădere te umple de lacrimi, iar nu de dispreț și a fi descendentul unui popor de eroi, plin de amor de Patrie și libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost și nu va fi rușine niciodată”, spunea Mihai Eminescu (A. Deac, Istoria adevărului istoric. Ed. Tentant, Giurgiu, 2001, Alte  teze privind începutul istoriei românilor, p. 213/214).

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania