Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 13 → 2021

  Drag de România

  Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 3 (135), Martie  2020
  Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
  ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
  ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
  Director: Ion ISTRATE

  Drag de România

  Primit pentru publicare: 17 Febr. 2020 
  Autor: Teodor Constantin COSCARU, Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga”, Pângărați, Neamț.
  Publicat: 17 Febr. 2020
  Actualizat: 01 Martie 2020
  Publicat: 02 Martie 2020
  © Teodor Constantin Coscaru© Revista Luceafărul
  Editor: Ion ISTRATE


  Premiul I, Concursul Național de Atitudine Patriotică ,,V-ați iubit vreo dată țara” Ediția 2019/2020 Secțiunea proză, Categoria de vârstă 11 ani.

   

  Drag de România

   

  Numele meu este Teodor. Sunt elev în clasa a V-a, la o școală din mediul rural, așezată în apropierea muntelui Ceahlău, într-o zonă pitorească și, cu mândrie spun, sunt ROMÂN.

  Pentru o persoană străină, România înseamnă un stat situat în partea de sud-est a Europei   Centrale. Pentru mine însă, Romania înseamnă trecut, prezent și viitor. Mă mândresc cu această țară minunată, care adăpostește bogații, știute sau încă nedescoperite. Printre valorile știute de mine, un copil de 12 ani, se regăsesc obiceiurile și tradițiile păstrate cu sfințenie de la strămoșii noștri, locurile minunate și atât de încântătoare și mai ales oamenii… românii voioși, voinici și harnici. De asemeni, draga mea Românie păstrează de mult timp biserici cu o istorie aparte. Ştefan cel Mare a construit 47 de biserici, faimoase și iubite de fiecare dintre noi ca să amintim doar Putna, Voroneț, Neamț.

  Trecut, prezent, viitor… Pentru mine, trecutul ţării, în care m-am născut și trăiesc, înseamnă vitejie, iubire și unire, deoarece străbunii mei au luptat și-au dat chiar viaţa pentru a apăra teritoriile române și pentru a le uni într-o singură țară liberă. Umbrele glorioase ale trecutului sunt pentru mine modele: Ştefan cel Mare, care a apărat cu demnitate Moldova, Mihai Viteazul, care s-a luptat până la moarte pentru patrie și pentru unire,  Alexandru  Ioan Cuza, cel care a reuşit să înfăptuiască idealul dintotdeauna al românilor.

  Prezentul ţării mele este prezentul meu, sunt locurile deosebite pe care, cu nesaț, le cunosc prin ochii mei de copil: MAREA, cu apa albastră, cristalină ca cerul senin, PĂDUREA cea verde, străjuită de stejari bătrâni și impunători, animată de păsările zglobii care cântă vesele, de fluturii  colorați care zboară lin, dând peisajului pete de culoare, MUNŢII giganți cu vârfurile de culoare albă ca spuma laptelui, DEALURILE ce-și   schimbă mantia după fiecare anotimp. Pentru mine, prezentul ţării mele înseamnă MAMA, TATA și FRATELE MEU, BUNICII  iubitori, cei care, pentru mine, înseamnă într-un singur cuvânt, ACASĂ.

  VIITORUL… înseamnă viitoarea mea viață, de tânăr, apoi de om matur, trăită în țara mea, în România mea dragă, înseamnă o familie a mea pe care să mi-o întemeiez aici, unde m-am născut, înseamnă copiii mei pe care îi voi crește în cultul tradițiilor românești pentru că sunt ROMÂN și mi-e tare drag de… ROMÂNIA MEA.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2021 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5