Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

O săptămână de ,,Școală altfel” la Vorniceni

Prof-Murarasu Eugen, cl-V-VIII [1280x768]O săptămână de ,,Școală altfel” la Vorniceni

În săptămâna care a trecut (2-6 aprilie), drumețiile, excursiile, programele artistice, proiectele pe diferite teme, vizitele la muzee și acțiunile practice în gospodării au fost preocupările principale ale colectivelor de cadre didactice din Vorniceni.

În acest context non-formal, profesorii – Murarașu Eugen, Tătucu Carmen, Diaconu Eusebiu, Volar Simona, Honciuc Brândușa, Maxim Gheorghe, Ungureanu Sena -, învățătorii – Jijie Liliana, Mihai Marinela, Iftode Doina – și educatoarea Diaconu Daniela au fost alături de grupele de școlari și copii de grădință și împreună au realizat acțiuni instructiv educative de calitate, adecvate programelor de învățământ. Socializarea și, în același timp, educația de acest tip au dat activităților un spirit inovator și mai relaxat, decât cel de la orele de clasă, elevii fiind vizibil atrași de asemenea stil de a învăța.

Atractive, interesante și importante au fost vizitele la Muzeul etnografic ,,Virtutea Sătească a Vornicenilor”, instituție în curs de organizare, unde copiii au luat cunoștință cu valorile tradiției meșteșugărești, cu obiceiurile și viața strămoșilor lor.

Aici nu au lipsit nici programele artistice, apreciate fiind cele ale elevilor din clasele a II-a și a IV-a îndrumate de înv. Jijiie Liliana și înv.Mihai Marinela.
Vorniceni,Muzeul satesc [640x480]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania