Recenzia cartii
Patrimoniul Natural al României
Autor: Petru Lificiu
Lucrarea Patrimoniul Natural al României, realizată de domnul Petru Lificiu, reprezintă o excelentă prezentare a patrimoniului natural românesc, cuprinzând atât ariile protejate din România, în principal parcuri naţionale, parcuri naturale, rezervaţii ale biosferei, zone de importanţă internaţională, situri naturale ale UNESCO, cât şi monumente ale naturii. Textele, documentate ştiinţific şi scrise într-un foarte plăcut stil literar, oferă nu numai o informare corectă, ci şi o lectură extrem de placută. In plus, sutele de fotografii provenind de la unii dintre cei mai valoroşi fotografi români transformă aceasta carte de excepţie într-un adevărat album de artă, mai ales că şi execuţia tipografică, atât pentru ediţia în limba româna, cât şi pentru cea în limba engleză, este impecabilă.
Sub aceste auspicii este de înţeles de ce lucrarea domnului Petru Lificiu, aparută sub egida Forumului Ecologiştilor din România s-a bucurat de aprecieri deosebite, exprimate inclusiv de fostul director executiv al programelor de mediu al Naţiunilor Unite, prof. dr. Klaus Topfer. Lucrarea a fost onorată cu Premiul de Carte al României pe anul 2011 acordat de Consiliul Academic al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică, diploma fiind înmânată autorului de către prof. dr. Anton Caragea, preşedintele IRICE, într-un cadru festiv. Autorul, Petru Lificiu, fost ministru al Apelor şi Protecţiei Mediului în perioada ianuarie 2002 – iunie 2003, este preşedintele fondator al Forumului Ecologiştilor din România şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei. Domnia sa reprezintă o cunoscută personalitate politică şi culturală şi în primul rând un cunoscut ecologist şi partizan al protecţiei mediului din România. Prin noua sa lucrare, Petru Lificiu ne oferă o prezentare de ansamblu a patrimoniului natural al României, util nu numai specialiştilor, ci tuturor celor doritori să afle mai multe despre frumuseţile şi despre valorile inestimabile ale patrimoniului nostru natural, doritori să descopere noi destinaţii turistice de excepţie, dar şi celor ce vor să ţină în mână un adevarat album de fotografie artistică de calitate. Si – nu în ultimul rând – această lucrare deosebită reprezintă o excelentă carte de vizită a României pentru lumea întreagă. De aceea ea nu ar trebui să lipsească de la niciun oficiu de turism al României, atât din ţară cât mai ales din străinătate.
Modul de prezentare, textele explicative, fotografiile de excepţie pun în evidenţă, pentru virtualul turist, emblema unei călătorii reconfortante şi instructive pentru care merită orice efort.
Forumul Ecologistilor din Romania
www.forumecologist.ro
Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania