Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Picturi din colecția Muzeului de Artă Brașov, în Pavilionul românesc din cadrul expozițiilor Art Safari București

Este în desfășurare a X-a ediție Art Safari, iar Muzeul de Artă Brașov este prezent și de această dată în Pavilionul românesc din cadrul expozițiilor prezentatetoamna aceasta la București. Noua ediție se desfășoară la Palatul Dacia-România din Capitală în perioada 23 septembrie – 11 decembrie 2022.

Operele de artă împrumutate de către Muzeul de Artă Brașov sunt semnate de pictorul Ștefan Popescu și reprezintă pe de o parte frumoase peisaje naturale („Peisaj de vară”, „Peisaj din sat”), dar oferă și indicii cu privire la o mică parte din călătoriile artistului („Moschee din Africa”). Expoziția este curatoriată de dr. Elena Olariu și scoate în evidență rolul de pictor-călător al lui Ștefan Popescu. Este un prilej deosebit de a-i cunoaște creația artistică din cursul a mai multor decenii și de a vedea împreună lucrările sale aduse din colecții private și muzee din România.

Tot în cadrul acestei ediții, vizitatorii vor vedea și lucrările artiștilor Lilian Theil și Mihai Mureșan, iar în Pavilionul internațional vor avea șansa să descopere frumusețea coreeană prin intermediul artei de afiș, dar în special să vadă expoziția „Seeking Truth: The Art of John Constable” adusă de la Victoria and Albert Museum din Londra și care conține lucrări semnate, printre  alții, de John Constable, Albrecht Dürer, Rembrandt van Rijn. Muzeul de Artă Brașov îi invită cu drag pe toți iubitorii de artă să viziteze expozițiile Art Safari și să le depisteze pe cele care provin din colecția muzeului brașovean, informează Alexandra Ardelean, referent de specialitate Comunicare și PR.

Art Safari este organizatorul anual al Pavilionului de Artă București – cel mai mare conglomerat de expoziții de artă din România, ajuns la a 10-a ediție. Organizează, în parteneriat cu muzeele de artă din România și cu colecționari privați, ample expoziții retrospective care își propun recuperarea valorilor de patrimoniu. Având o puternică latură educaţională, misiunea sa este de a apropia arta de public și de a educa noile generații prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și expoziții de artă contemporană în spații neconvenționale, cum ar fi Aeroportul Henri Coandă sau metroul bucureștean.

Cosmina Marcela Oltean
Foto – MAB



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania