Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

PORNI LUCEAFARUL – semnal editorial la Ipotești

Astăzi la Ipotești, comuna Mihai Eminescu, va fi lansată revista de cultura și educație ,,Porni LUCEAFARUL”, care se dorește a fi o publicație dedicată trăitorilor din trecut și de astăzi ai acestor ținuturi eminesciene.
Revista va apărea trimestrial și va conține nu mai puțin de 39 de pagini. Formatul tipărit va aprea în data de 15 ianuarie, 15 iunie și 15 ale lunii de mijloc în celelalte trimestre. Formatul online este disponibil la adresa: http://luceafarul.info .

Redăm mai jos din cuvântul directorului acestei publicații și, în același timp, fondatorul ei:

Acum la început de drum

… am sa spun, ca de foarte mult timp ma bate gândul de a iniţia şi organiza apariţia unei publicaţii, în aceste locuri unde a copilarit şi crescut Eminescu.

Greu a fost sa-i dau şi un titlu!
În cele din urma, am considerat ca cel mai potrivit este: ,,Porni Luceafarul”. Altfel, cred, ca nici nu se putea!

Recunosc, aici, am primit sprijin şi chiar un contract de franciza.

Revista ,,Porni Luceafarul” apare ca o necesitate pentru a completa un gol în acest spaţiu plin de adânci semnificaţii, pentru a fructifica moştenirea valorilor culturale şi spirituale ale existenţei din localitaţile comunei Mihai Eminescu.

Demersul nostru este determinat de respectul fața de stramoşii noştri care au trait şi trudit pe aceste locuri, faţă de cei care, astăzi, împreuna trăim şi muncim aici. Spus mai direct, aşa cum am vazut că se poartă şi prin alte localităţi ale judeţului, ne propunem să vorbim, în paginile revistei, despre fiii satelor comunei Mihai Eminescu, cum au trait, cum au muncit, cum au crezut în viaţa, au creat şi au ridicat pe culmi aceste ţinuturi.

Cinstirea şi păstrarea memoriei pentru faptele şi contribuţia lor în cadrul acestor comunităţii este obiectivul major al acestei publicaţii.

Şi cum, Mihai Eminescu este fiu al acestei comune, care cu onoare îi poarta numele, considerăm că Geniul său trebuie să ocupe locul central în spaţiile revistei ,,Porni Luceafarul”. Pentru aceasta, vom insista pentru a reflecta adevărul despre viaţa şi opera Sa, îl vom cinsti cum se cuvine şi vom combate orice tendinţa de denigrare, care a început sa fie o modă, un curent…

În acelaşi timp, ne vom ocupa pentru a reflecta viaţa, opera şi personalitatea și altor fii ai comunei cum ar fi: I.D. Marin, Horaţiu Ioan Laşcu și alţii.

În concluzie, cu „Porni Luceafarul” dorim să dăm sens vieţii satelor comunei Mihai Eminescu, să ne apropiem şi să înţelegem oamenii acestor locuri, să-i conştientizăm ce înaintaşi de seamă au avut, pentru a-i respecta şi primi cu ospeţie pe cei ce trec pe aici şi a le arăta că suntem demni de fiii acestor locuri.

Demersul nostru, crezul acestei publicaţii, se va înfăptui trimestrial prin nu mai puţin de 39 de pagini…. .

39, un număr ce poate fi asociat cu viaţa unui OM, a unui GENIU. O viaţă pe care EL a început prin a iubi-o, dar atât de mult, încât a sfârşit prin zbucium şi calvar!

Dumnezeu să ne ajute!
Niculai Maluş
http://www.luceafarul.info
mail:redactia@luceafarul.infoAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania