Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Povesteşte un medic, cum aflată în comă, o pacientă, după multe săptămâni a revenit la viaţă-viaţă

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 3 (135), Martie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Povesteşte un medic, cum aflată în comă, o pacientă, după multe săptămâni a revenit la viaţă-viaţă

Primit pentru publicare: 15 Martie 2020
Autor: Ion N. OPREA, Iași – Membru Fondator de Onoare al Revistei Luceafărul
Publicat:16 Martie  2020

© Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


Povesteşte un medic, cum aflată în comă, o pacientă, după multe săptămâni a revenit la viaţă-viaţă

                  În paginile de spiritualitate ale săptămânalei reviste Formula As, nu-i fac publicitate, unde de obicei scriu feţe bisericeşti, îi comunicam scriitorului Constantin Huşanu, interesat, ca şi mine de starea de sănătate a colegii noastre prof. Ana  Dumitrescu, care de mai multă vreme, la o unitate medico-socială, intubată, ca să vieţuiască, iar noi, tare mult, ca şi familia şi alţi mulţi prieteni aşteptăm să ne sune de-acasă, cum îi era obiceiul,cum dr. Radu Ţincu, medic la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează sub deviza „nu există medicină fără Dumnezeu” povesteşte, cum spun şi în titlu, un caz care încă ne dă speranţă…

E vorba,  citim ce scrie doctorul care, ca şi familia, este interesat să nu-i moară pacienţii,despre cineva, o doamnă, care i-a povestit, că la terapie, în stare de comă de mai multe luni, în vis, a avut o apariţie care s-a tot repetat, un bătrân care tot venea la ea îi spunea că se va vindeca,şi, până la urmă, aşa s-a şi întâmplat.

A fost externată, s-a întors la familie, dar după un timp, mergând la biserică chipul acelui pesonaj din vis i-a apărut în realitate, pictat pe peretele locului de închinăciune, era cel al Sfântului Luca al Crimeei. Făcând legătura cu visele  pe care le-a avut la terapie, a revenit la spital, la medicul ei, să povestească întâmplarea trăită.

          Cred că e cel mai elocvent exemplu de lucrare a lui Dumnezeu în vieţile oamenilor, atunci am simţit că Sfântul Luca, care a fost el însuşi doctor în activitate, dorea încă să fie într-un spital, să profeseze, că asta făcuse în vesele lui, spune medicul care a stat de vorbă cu fosta pacientă.

           Despre Sfântul Luca se relatează ceea ce şi cărţile biserceşti, dar nu numai ele, spun, a fost doctor într-un spital din Rusia Sovietică şi pentru simplul motiv că a refuzat să scoată icoana Maicii Domnului din sala de operaţie, căreia i se închina înainte şi după intervenţiile sale,  a fost izgonit din spital, deportat în Siberia, viaţa lui a fost un întreg chin, dar credincioşii, ierarhii care l-au cunoscut, i-au păstrat şi conservat moaştele. Moaştele care, prin Mitroplia Kievului, o părticică, au fost aduse şi găzduite în capela spitalului de urgenţă Floreasca din Bucureşti unde, alături de religie, de rugăciune, ştiinţa  încununează minunile pe care numai Dumnezeu le săvârşeşte prin oameni şi pentru ei.

          De aici şi credinţa noastră că totul este posibil, colega noastră a fost o mare credincioasă, martori sunt preoţii de la parohia de care aparţine, dar şi vecinii, prietenii, noi!

  Iaşi, 15 martie 2020



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania