Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Premiile Regal Literar 2022, perioada de nominalizări

Revisita online de cultură Regal Literar, ajunsă la 2 ani de existență, anunță perioada de nominalizări pentru premiile pe care le oferă, în semn de apreciere și recunoaștere a excelenței, autorilor celor mai valoroase lucrări publicate în perioada ianuarie 2021 – martie 2022.     

Fondatorul revistei, muzicianul și scriitorul Claudiu Dumitrache, notează: “Prin inspirația, talentul, responsabilitatea și abnegația lor față de puterea Cuvântului, față de Frumos, de semeni și de sine, literații spiritului elitist ne-au convins, de-a lungul istoriei, că literatura contribuie la formarea spirituală, morală și de manifestare a omenirii, obligându-ne și pe noi, trăitorii secolului XXI, să nu pierdem din vedere literatura care a susținut societatea, libertatea și buna credință.” 

Regal Literar își dorește să contribuie la recunoașterea, promovarea și conservarea operelor autorilor de limbă română care se fundamentează pe valorile literare infailibile. 

Pentru operele lor sau pentru contribuția adusă culturii românești, în anii trecuți, laureați au mai fost: Christian W. Schenk, Emil Boroghină, Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul, Radu Theodoru, Veronica Balaj , Mihai Cimpoi, Sandu Frunză, Loreta Popa etc.  

Nominalizările pentru Premiile Revistei Regal Literar se vor face la adresa de e-mail secretariat@regal-literar.ro (perioada 10 mai – 10 iunie 2022), acestea îndeplinind următoarele condiții: 

  • creația literară (volum de poezie, proză, eseu, critică, studiu științific etc., publicată la orice editură în perioada ianuarie 2021 – martie 2022) trimisă în format PDF 
  • activitatea editorială sau publicistică a autorului nominalizat (dacă este cazul) 
  • datele biografice relevante și adresa de e-mail 

* Notă: Creațiile vulgare nu se vor lua în considerare. 

Nominalizările se pot face de către edituri, asociații, fundații, cenacluri, uniuni de creație și autori. Auto-nominalizările se iau în considerare doar dacă autorul îndeplinește una dintre următoarele condiții: 

  • a primit un premiu important din partea unei revisite culturale de prestigiu, din partea unui for de cultură sau unei uniuni de creație 
  • este debutant 

“Cu adevărat , mai spune Claudiu Dumitrache, aprecierea Frumosului ține de gust, însă noi știm că gustul se formează în urma educației și a ce consumăm de la vârstele fragede. Așadar, discernământul ajută să facem diferența dintre pasiune și Adevăr, iar Frumosul, ca să poată fi considerat, trebuie să provină din Adevăr. Cu toate că literatura ține și de pasiune, precursorii acesteia ne-au asigurat că, fără inspirație, în mod real, nu poate exista nici evoluție, nici virtute, dar nici artă autentică. Inovațiile, deci, sunt bune în măsura în care fac, așa cum ne este revelat de aproape 3.000 de ani, ca secolul să se amestece cu secolele, cu o neîncetată melodie. Iar destinul înalt al individului este și rămâne, așa cum constată și Albert Einstein, să slujească, nu să domine sau să se impună în vreun fel, rostul literaturii fiind, evident, să contribuie la destinul cel înalt, trecând valorile de la o generaţie la următoarea.” 

Comisia de evaluare este formată din: Prof. univ. dr. Ștefan-Lucian Mureșanu (I.E.F, Academia Română), Prof. univ. dr. George Coandă (vicepreşedinte al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni), Lect. univ. dr. Lucian-Costin Dindirică (Director al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj), Prof. dr. Cornel Mărculescu (vicepreședinte al Societății de Științe Istorice din România, filiala Dâmbovița), Maria Ivanov (editor & Director TIMPUL Chișinău), Nicolae Florentin Streche (redactor-șef Regal Literar), Claudiu Dumitrache (CPFCFC, Societatea Academică de Cercetare a Religiilor şi Ideologiilor; fondator Regal Literar).

De la apariția în mediul online, din iulie 2020, în paginile revistei Regal Literar au fost publicați autori precum Arhiepiscopul Calinic Argeşeanul, acad. Ioan-Aurel Pop, George Coandă, Liviu Antonesei, Ana-Maria Negrilă, Nicolae Dabija, Veronica Balaj, Radmila Popovici, Vasilisk Donica, Maria Ivanov, Ștefan-Lucian Mureșanu etc. 

Sursa: regal-literar.ro 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania