În societatea contemporană, când necesitatea unei reforme în învățământ devine din ce în ce mai acută, suntem cu toții preocupați de perfecționarea în domeniul digitalizării, lucru firesc în condițiile în care perioada pandemică a venit cu câteva lecții crunte în această privință.
Însă înainte de a pune problema digitalizării învățământului, pentru a evita conturarea unor forme fără fond, trebuie să luăm în calcul și alte aspecte, între care enumerăm:
1. Infrastructura școlară – un procent mare al școlilor din mediul rural nu au acces la o rețea de internet, nu sunt dotate cu aparatura necesară (calculatoare, laptopuri, tablete, video-proiectoare, săli fonice etc.), biblioteci, laboratoare, toalete interioare, instalații de apă potabilă etc.
2. Riscul de abandon școlar, atât la clasele de liceu, cât și la cele de la ciclul gimnazial și primar – este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă în ultimii 30 de ani sistemul de învățământ românesc. Un studiu recent, elaborat în anul 2017 de Institutul de Științe ale Educației și UNICEF în România, a evidențiat faptul că aproximativ 25℅ dintre elevii înscriși într-o formă de învățământ își finalizează studiile.
Cauze
(…) Lectură completă la : https://edict.ro/rolul-scolii-in-educatie-fenomenul-abandonului-scolar-cauze-si-solutii/