Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

,,Serile Melancolice Eminesciene” au lansat cartea ,,Să faci knockout o lacrimă” a poetului Doru Petrariu

,,Serile Melancolice Eminesciene” au lansat cartea ,,Să faci knockout o lacrimă” a poetului Doru Petrariu, apărută recent la Editura Agata.

Doru Petrariu, dand autografe,1 [800x600] Doru Petrariu, deși nu e un melancolic, ci mai degrabă un revoluționar, un clocotitor în poetică, un adept al unui fel de ,,pumnism” (adică dacă faci ceva, e necesar să vezi și ,,valoarea adăugată”, originalitatea), fără a băga în seamă tipicul editorului în ale lansărilor de carte, a ținut  morțiș să-și lanseze a patra carte la mijlocul ,,Serilor Melancolice Eminesciene”, a doua ediție a Festivalului Național de Muzica Folk pentru Copii si Tineret, defășurat la Ipotești. Totul a fost o reușită, responsabilitățile organizatorice aparținând Asociației Județeane a Organizatorilor de Evenimente Botoșani, Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Societatății Culturale Botoșani, Primariei Botoșani, Consiliului Județean Botoșani și Primariei Comunei Mihai Eminescu.

Așa, am învățat cum se lansează o carte, acum, când lumea e plictisită de lectură. Sigur, aceasta este o falsă percepție. Și sunt convins de aceasta, pentru că astăzi am asistat la o mare surpriză! Nu am văzut de mult ca lumea să stea la coadă pentru o carte. Nu am văzut de mult ca autorul să obosească, să transpire dând autografe.

Felicitări autorului pentru grozava inspirație, felicitări organizatorilor pentru ceea ce ne-a oferit: un remediu de excepție pentru revigorarea actului cultural pe plaiurile eminesciene.

A consemnat, Ion Istrate
2 iulie 2011

Satuia lui Mihai Eminescu, Ipotesti [800x600]

Lansare d Petrariu [800x600]

Lansare Doru Petrariu,1 [800x600]

In pauza, lansare Petrariu [800x600]

Lansare Doru Petrariu, (Radu Humelnicu) [800x600]

 

Doru Petrariu, dand autografe,2 [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.592 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5