Primit pentru publicare: 1 iunie 2016
Autor: prof. Gheorghe GHERMAN
Editor: înv. Mihaela MIHAI
Ziua de 1 Iunie 2016 a prilejuit vizita unui grup de elevi de la Școala nr. 7 Botoșani la școala coordonatoare Vorniceni, ca urmare a unor legături de prietenie închegate între copiii de la cele două unități. Oaspeții au fost însoțiți de trei cadre didactice si patru părinți și-au fost primiți , potrivit tradiției ,, cu pâine și sare ” de un grup de copii din localitate care au pregătit și un frumos program artistic constând în cântece, recitarea unor poezii și scurte scenete. Ei au fost îndrumați de doamna învățătoare Marinela Mihai, unul din cadrele didactice sufletiste de la această școală. Câțiva copii dintre oaspeți au cântat cântece de muzică ușoară, dedicate tuturor copiilor din lumea întreagă. Întreaga activitate s-a desfășurat în Muzeul de etnografie ,,Virtutetea Sătească a Vornicenilor” care funcţionează în localul şcolii vechi şi coordonat de prof. Eugen Muraraşu, prof. Gheorghe Gherman şi prof.Costel Volari.
Profesorul pensionar Gheorghe Gherman, într-o scurtă prezentare, a arătat ce cuprinde, care este tematica și valoarea unor piese și materiale aflate în muzeu, subliniind cât de important este pentru tânăra generație de a afla preocupările sătenilor cu zeci de ani în urmă, toate exponatele având și rol educativ.
Oaspeții s-au bucurat apoi de un moment de destindere , în spațiul verde din jurul școlii și au vizitat clădirea principală de puțin timp reabilitată și adusă la standarde europene. Ei au ales să sărbătorească Ziua copilului oferind daruri unor copii de la Școala Gimnazială nr. 1, cu mai puține posibilități materiale Tot acum și la alte clase, de la Școala nr. 1 și de la Școala ,, Prof. O. Ionescu” Vorniceni s-au pregătit și s-au prezentat frumoase programe artistice, închinate Zilei Internaționale a Copilului. Unul din ele a fost cel de la clasa I , condusă de domnul institutor Eusebiu Diaconu, de la Școala ,, Prof. O. Ionescu”, cuprinzând cântece , poezii legate de literele din alfabet și cifrele până la 10.
Peste tot a dominat o atmosferă veselă, de bucurie, atât în rândul copiilor cât și a părinților prezenți. S-au făcut fotografii la expoziţia muzeală amintită şi la Stejarul Unirii din faţa Şcolii Gimnaziale Vorniceni (stejar de peste 100 de ani).
Le urăm micilor școlari sănătate și să-i ajute Dumnezeu în descifrarea tainelor științelor!
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania