Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Zilelor Oraşului Botoşani. Deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari – Ediţia a X-a.

LuceafarulSâmbăta, 23 aprilie 2016, ora 13.00, în cadrul manifestării dedicate „Zilelor Oraşului Botoşani” a avut loc deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari – Ediţia a X-a.
Mesajele de bun venit au fost adresate meşterilor populari încă de la început de către managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani – Doamna Cornelia Ciobanu care a subliniat totodată şi faptul că manifestarea propriu-zisă este reprezentativă atât pentru instituţie, cât si pentru Compartimentul etnografie, devenind o emblemă a acestuia. De asemenea, Dl. Director Dănuţ Huţu al Direcţiei pentru Cultură a punctat că Târgul Meşterilor Populari este cea dintâi manifestare din şirul celor dedicate „Zilelor Oraşului Botoşani” şi că a reuşit astfel să se permanentizeze alături de alte acţiuni ale Centrului Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. În final, referentul etnograf Margareta Mihalache a prezentat simbolistica agataaparte caracteristică celor doua mari sarbători: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe si Floriile, care oferă multiple si deosebite interpretări în calendarul ortodox şi în calendarul popular.
Membrii, care au facut parte din Comisia de selecţie: meştera populară Niculina Andronache şi meşterul popular Maricel Apalaghiei, au apreciat că mai toţi meşterii invitaţi au prezentat respectul cuvenit pentru propriul costum popular şi simultan au respectat canoanele artei populare în expoziţiile cu vânzare.
Botoşănenii timp de câteva zile au reuşit să se bucure de această manifestare desfaşurată sub patronajul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania