Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Târgul Meșterilor Populari”, ediția a X-a (31 iulie – 2 august 2015)

CONSILIUL JUDEȚEAN BOTOȘANI
CENTRUL JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA
ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE BOTOȘANI

unnamed

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 31 iulie – 2 august 2015, Pietonalul Unirii va găzdui „Târgul Meșterilor Populari”, ediția a X-a, manifestarea se include în Festivalul Cântecului, Jocului, Portului Popular și Meșteșugurilor fiind organizată de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani sub egida Consiliului Județean Botoșani, în colaborare cu Primăria Municipiului Botoșani.

Meșterii populari invitați provin din județele țării cu o accentuată structură etnografică. În acest sens, se merită a fi enumerate următoarele: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Neamț, Suceava, Prahova, Harghita, Covasna, Iași și Botoșani.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani urmărește ca de fiecare dată crearea acelui tip de peisaj etnografic unde rolul fundamental va fi îndreptat cu precădere către principalele meșteșuguri tradiționale, peceți ale civilizației și culturii populare: olărit, țesut, prelucrarea artistică a lemnului, împletituri nuiele și pănuși, încondeiatul ouălor, prelucrarea pieilor dar și confecționarea măștilor.

Expozițiile cu vânzare ale meșterilor populari vor avea în vedere păstrarea reperelor recunoscute ca elemente definitorii ale artei populare, dezvoltând într-o măsură mai mică sau mai mare latura decorativă care la ora actuală are un impact vizual mai mare asupra generațiilor actuale. Oricum o reactualizare a originii spiritualității românești este binevenită oricând și oriunde pentru a evita o distanțare care inerent va aduce cu sine o pierdere a identității locale sau naționale.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 31 iulie a.c., ora 1300.

Referent etnograf,
Mihalache Margareta



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    ,,…o reactualizare a originii spiritualității românești este binevenită oricând și oriunde pentru a evita o distanțare care inerent va aduce cu sine o pierdere a identității locale sau naționale.”

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania