Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ziua Crucii

Ziua Crucii
14 septembrie
Părticică din ea la Mânăstirea Miclăușeni-Iași mergem să ne închinăm ei

  •               Lung a fost și este Drumul pe care l-a făcut Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos Nazariteanul – de la obiect folosit de romani pentru pedeapsă, tortură și execuții,Sfântă prin martiriul Mântuitorului – punct de Istorie a lumii,cunoscut  cu zicerea „înainte și după Hristos”, la 14 septembrie an de an, noi  creștinii suntem chemați să cinstim și să sărbătorim Ziua Sfintei Cruci-ÎNĂLȚAREA!
  •                   Poate nu se știe, noi, cei din Moldova, suntem favorizați, parte din Crucea –dusă de Hristos pe Golgota, unde a fost răstignit, păstrată la Ierusalim, este găzduittă în multe locuri din lume – în Italia, Franța, Austria. Germania, Belgia, Spania, Grecia, Israel, Etiopia, Filipine, inclusiv în mai multe sfinte locașuri și locuri din ROMÂNIA.
  •                   Cine ajunge de 14 septembrie la Miroslăvești, județul Iași, află lucrul înteresant, că la Mânăstirea din localitate, unde sunt păstrate, cinstite, pentru închinare, fragmrnte din moaștele a 14  sfinți, se află și o părticică din lemnul Sfintei Cruci, pe care a pătimit Mântuitorul.
  •                  Să folosim prilejul, să mergem și anul acesta la Mânăstirea Miclăușeni și să ne închinăm, după obiceiul  strămoșesc, Sfintei Cruci!
  •                       A consemnat vestea-poveste, în Antologiile „Istorii, comentarii, miscelanea”, coordonator Ion N. Oprea, Iași, 13 septembrie 2023.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania