Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Allan Pease, autor de bestselleururi, la noi a ajuns titlul Limbajul corpului

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr.10 (142), Octombrie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Allan Pease, autor de bestselleururi, la noi a ajuns titlul Limbajul corpului

Primit pentru publicare: 03 Oct. 2020
Autor: Ion N. OPREA, Iași     
Publicat: 05 Oct.  2020

© Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Allan Pease, autor de bestselleururi, la noi a ajuns titlul Limbajul corpului

       Aflăm că este australian, născut în 1952 la Melbourne, căsătorit în 1993 cu Barbara  Pease, este expert în limbajul corpului, autor al cărții chiar așa intitulate Limbajul trupului, dar și coautor al altora, vreo 18, toate bestselleuri, în colaborare cu doamna sa, împreună ei au susținut seminarii pe marginea lor în 70 de ocazii, toate cu succes.

            …„Despre „limbajul trupului” am auzit pentru prima dată în 1971 la un seminar, și tema a început să mă intereseze atât de mult, încât voiam să aflu cât mai multe despre ea. Conferențiarul ne-a vorbit despre unele cercetări efectuate de profesorul Ray Birdwhistell de la Universitatea din Louisville, care a arătat că prin gesturi, ținută, poziție a trupului și prin distanța menținută între indivizi  se realizează o cantitate mai mare de comunicări interumanedecât pe orice altă cale, lucruri care nu ni  se spuseseră la cursurile unde participasem până atunci”, spune autorul în Introducere la volum.

               Cercetările pe care le-am întreprins ulterior au arătat că dispunem de puține informații utile despre limbajul trupului și deși în cartotecile bibliotecilor, inclusiv cele ale  universităților pot fi întâlnite studii pe această temă, cele mai multe dintre ele sunt doar compilări ale unor presupuneri teoretice formulate de autori lipsiți aproape total de experiență practică în privința contactelor cu alte persoane, sunt prea tehnice pentru a putea fi aplicate în practică.

               Cartea aceasta înfățișează numeroase scene de viață, privind modul în care trebuie acționat în întâlnirile directe, scene bazate pe nenumărate imagini video și film realizate de mine sau de alții în Australia și pe alte continente, precum și pe experiențele și întâlnirile avute cu mii de oameni, pe care, în ultimii cincisprezece ani, i-am intervievat, recrutat, instruit și dirijat, deși nu poate fi considerată ca reprezentând ultimul cuvânt în problema limbajului trupului și nici nu conține formule magice pe care le promit unele lucrări din librării. Scopul ei este de a-l face pe cititor mai conștient de propriile sale gesturi și semnale neverbale și de a demonstra cum oamenii comunică între ei folosind acest mediu, argumentează autorul.

            Cartea separă și analizează fiecare element al limbajului trupului și gesticulației, deși puține gesturi sunt izolate de celelalte. M-am străduit, în schimb, să evit orice simplificare exagerată. Comunicarea neverbală este totuși un proces complex, care include omul, cuvintele, tonul vocii și mișcările trupului. Această carte caută să dea cititorului o vedere în problematica comunicării între oameni și în felul acesta să ajungă să-i înțeleagă mai bine pe alții și, în consecință, și pe sine însuși.  Inițial această carte o voiam ca un manual ușor utilizabil pentru oameni de afaceri și diferiți manageri, dar, în decursul celor zece ani de cercetare și adunare a datelor, ea a fost extinsă atât de mult, încât poate fi folosită de orice cititor, indiferent de vocația sau poziția lui în societate, care dorește să înțeleagă mai bine unul din cele mai complexe evenimente ale vieții – întâlnirea personală cu altă persoană.

          Limbajul corpului sau cum pot fi citite gândurile altora din  gesturile lor, cartea cuprinde – cu rezumatul lor – 18 capitole, referitoare la diferite gesturi făcute cu degetul, cu palma, cu mâinile și brațele, cum trebuie ținute ele, inclusiv picioarele  în diferite situații, semnele ochilor, a gurii, cele de curtenie, gesturile posedării și înțelegerii dintre viitoare cupluri, dar poate și este și o carte de protocol, să știe  omul, mai cu seamă politicienii,  când și cum să vorbească,  unde li-i locul cu alții tot atât de dornici să caute și să citească cartea-carte la care ne referim.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania