Sub deviza „Împreună pentru un nou început!”, anul 2017 este anul în care preluam prin concurs național managementul Casei Corpului Didactic Teleorman.
Auzeam tot mai mult de la elevi că „profesorii sunt de modă veche”, că nu folosesc tehnologia, că nu fac demersuri didactice suficient de atractive, că „școala” vine și le spune: „Îmi pare rău, eu îți ofer (doar) manuale tipărite; cum să utilizezi diverse aplicații digitale ca să-ți accelerezi învățarea nu face parte din programa școlară și, apropo, n-avem timp pentru personalizarea învățării. Facem predare frontală.”, o imensă nepotrivire între așteptările nativilor digitali și oferta școlară! Cu alte cuvinte „el, nativul digital, se așteaptă să aibă acces nerestricționat la informație multimedia, să utilizeze pentru orice are de făcut o aplicație și să-și personalizeze instrumentele cu care lucrează”. (…)
Lectură completă la adresa: https://edict.ro/profesionalizarea-europeana-a-formatorilor-si-cresterea-calitatii-programelor-de-formare-la-casa-corpului-didactic-teleorman-prin-proiecte-europene/
–-