Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Fulger în norii întunecați deasupra satelor noastre. Astăzi la Tudora

Nori negri amenință existența tradițională a satelor noastre.
Puține sate din județul nostru se încrâncenă în lupta cu tavălugul globalismului pentru a păstra autenticitatea valorilor noastre tradiționale.

Astăzi la Tudora, am asistat la un eveniment, grandios și important demers, pentru valorificarea și afirmarea identității comunității locale. Un spirit tudorean, recunoscut de secole cu faima unei personalități colective demne de zestrea moștenită de la înaintașii gospodari, care au dat țării oameni de excepție.
Departe de capitala județului și de alte centre orășenești, situată între dealurile împădurite ale Masivului Dealul Mare – Hârlău cu deschidere spre Vest şi Sud Vest și brăzdată de pâraie adânci, Tudora este protejată, cât de cât, de influența factorilor externi, care i-ar dilua tradițiile și obiceiurile caracteristice poporului român.

Cu o organizare impecabilă, primarul Constantin Cucoreanu, fiu al acestei comune, cu sprijinul susținut al fraților – dr. Anton Pârvu, prof. Jan Pârvu –  și al consilierilor locali, a inaugurat rezultatul unei munci pentru reabilitarea parcului comunal și a statuiei ,,Ostașul în atac” , edificată în 1931-1935 pentru cinstirea memoriei celor 100 de eroi căzuți în luptele Primului Război Mondial.

Au participat reprezentanți ai oficialităților din autoritățile superioare – prefectul Sorin Cornilă, deputatul Costel Șoptică și fostul deputat, primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, precum și peronalități din mediul cultural și științific : cercetător dr. (în biologie) Gheorghe Hrincă, medic dr. Bogdan Pârvu, Constantin Adam, scriitor – monografist. (vom reveni cu un comentariu amplu).

 

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania