Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Evenimentul  DARURI DE SUFLET

În miez de iarnă canadiană la doar câteva săptămâni distanță de sărbătoarea Bobotezei și a zilei Sfântului Ion, care  încheie practic perioada sărbătorilor de iarnă, mai precis pe data de 27 al lui Gerar a avut loc la domeniul Roman un minunat eveniment cultural, intitulat „DARURI DE SUFLET” ocazionat de lansarea volumului de poezii „CU SUFLETUL ÎN PALMĂ” a scriitoarei MIHAELA CD. Un eveniment elegant, un spectacol clădit cu mult rafinament, oferind celor prezenți, un cadou artistic complet și complex, susținut cu mare profesionalism și dăruire sufletească. Temperaturile scăzute din exterior au fost anihilate  de  ambianța caldă creată de distinșii artiști care au evoluat pe parcursul serii. 

  • Debutul evenimentului a fost stabilit cu începere de la  orele 18. Deja devenită o tradiție a evenimentelor, primirea musafirilor s-a făcut cu o cupă de șampanie, timp în care au fost dăruite numeroase exemplare din cartea lansată și desigur s-au realizat fotografii profesionale pentru imortalizarea momentului. 
  • Am fost deosebit de onorați de prezența domnului Consul General Marius Miclea, consul  în cadrul Consulatului General al României la Montreal  și a familiei domniei sale, alături de numeroși  artiști, muzicieni, promotori culturali, susținători ai revistei Poezii pentru sufletul meu  și prieteni.  
  • Programul artistic propriu-zis a fost împărțit în două părți relativ egale, cu o durată de două ore fiecare, care a culminat cu momentul tortului realizat în pauza dintre cele două părți. Am acceptat cu deosebită onoare să fiu gazda evenimentului și să prezint evenimentul, conform unui desfășurător riguros prestabilit. 
  • Așadar primul artist invitat pe scenă spre încântarea publicului a fost domnul Leonid Șaramet, îndrăgit tenor dar și artist la teatrul Blesk din Montreal, cel care a învăluit publicul cu raze calde de soare, interpretând arhicunoscuta melodie „O Sole Mio” cu timbrul vocii plăcut și călduros. 
  • Buna prietena a autoarei Mihaela CD, doamna Otilia Tunaru, directoarea Școlii Junimea Română din Montreal a făcut o scurtă prezentare a cărții lansate, citind și un scurt pasaj din critica literară realizată de președintele Ligii scriitorilor români, domnul Al Florin Țene. Întâmplarea face ca exact în acea seară să fie și ziua sa de naștere motiv pentru care am fost fericiți  să o  felicităm și să o  sărbătorim în cadrul evenimentului. 
  • A urmat un moment muzical susținut de talentata soprană Corina Maria Zosim, interpretând o melodie clasică,  apreciată și îndelung  aplaudată  de public.
  •  Grupul vocal  Ad Hoc Vox a fost creat în vara anului trecut spontan așa cum precizează însuși numele cvintetului și este compus din solistele Raluca Covaciu, Alexandra Covaciu și Lorena Apian, clarinet și voce Radu Covaciu și pian Călin Apian. Stilul propriu prin care abordează piesele muzicale și magnifica interpretare a lor, au declanșat aplauze furtunoase. 
  • A urmat un moment poetic de înaltă ținută literară și plin de emoție, susținut de talentata poetă montrealeză Alexandrina Iurcu Bălan, moment inclus într-o minunată și laborioasă prezentare a volumului de versuri ‚’’Cu sufletul în palmă’’. Momentul doamnei Alexandrina a fost succedat de o piesă clasică, în interpretarea cunoscutei artiste Cătălina Mirică, o voce sonoră în peisajul artistic montrealez. Doamna Mirică a susținut diverse concerte de amploare pe renumite scene din Montreal, Quebec sau din Statele Unite. Cu vocea definită, în cadrul sutelor de ore de canto alături de profesori renumiți precum cea a divei canadiene Celine Dion, Cătălina interpretează cu mare ușurință și profesionalism, în diverse game de tonalitate. Aflată în formă de zile mari interpretarea de excepție a fost răsplătită cu aplauze la scenă deschisă! 
  • Deoarece  în cadrul evenimentelor organizate de editura Globart Universum  ne-am propus să promovăm și tinere talente românești de pe plaiuri canadiene și nu numai, a urmat Ioana Moldovan, o tânără elevă, care se află la frageda vârstă de doar zece anișori,  vârsta fiind irelevantă vis a vis de talentul ei, o dansatoare de excepție care a demonstrat prin realizarea  impecabilă a unui dans cu o coregrafie complexă, că vârsta nu are nimic în comun cu talentul. La orice vârstă performanța se poate atinge prin multă muncă, talent, dăruire și pasiune.
  •  Este deja cunoscut faptul că autoarea volumului, Mihaela CD dedică fiecare carte sau pui literar, cum le numește autoarea foarte plastic, unor persoane drage din viața ei, cu toții marcând viața autoarei într-un mod plăcut și profund. Astfel și volumul de poezii „Cu Sufletul în Palmă” a fost dedicat familiei Lăcrămioara și Lucian Purici, soții făcând parte din staff-ul Universum Vip studios. Un gest elegant și altruist prin care Mihaela CD a recompensat frumoasa și rodnica colaborare partenerială, care a acumulat ani frumoși cu amintiri și momente memorabile, clădind o relație de prietenie necondiționată. Cu această ocazie Lăcrămioara a dorit să aducă mulțumiri autoarei printr-o scurtă luare de cuvânt la microfon.
  • Gabriel Roberto Samoilă este un „ veteran ” al folkului românesc, domnia sa interpretând cu mult talent și dăruire de pe vremea liceului renumitele piese folk din repertoriul anilor 80 a Cenaclului Flacăra. Cu o sensibilitate în voce și-n suflet, domnul Gabriel Roberto a creat un moment de profundă nostalgie, prin melodiile interpretate, precum melodia „M-am îndrăgostit numai de ea” a maestrului Ducu Bertzi care a fost fredonată de întreaga sală artistul fiind  răsplătit cu aplauze frenetice la final.
  •  Activitatea muzicală a doamnei profesor Raluca Andra Covaciu nu se rezumă doar la „Grupul Ad Hoc Vox” pe care l-a înființat, ea fiind implicată în diverse proiecte muzicale, în cadrul unor corale, participând la o serie de concerte în Canada, Budapesta sau New York, ca să amintesc doar câteva din ele. Am fost deosebit de încântați s-o ascultăm solo interpretând o piesă clasică spre bucuria și satisfacția celor din sală.
  •  Formația Transylvania Sounds & Lights are în componență muzicieni profesioniști cu o vastă experiență pe tărâmul muzical. În cadrul diverselor evenimente pe care le sonorizează instrumental-vocal crează adevărate show-uri, abordând o gamă largă de genuri muzicale. Ne-au încântat și de această  dată cu o melodie minunată,  un „slow” nostalgic, interpretat de Arpi Demeter și Iulian Gugu la clape.  
  • A urmat la microfon personajul principal al serii, scriitoarea Mihaela CD care, vădit emoționată a adresat mulțumiri tuturor celor care au onorat evenimentul cu prezența lor și nu în ultimul rând a mulțumit echipei redacționale, celor care au ajutat cu publicitate sau logistică în realizarea minunatelor sale proiecte literare. În încheierea discursului său Mihaela  CD a încântat publicul așa cum numai ea știe, cu recitări de excepție ale propriilor creații, publicul fiind complet electrizat de interpretarea acestora pe un fond muzical. La finalul primei părți Mihaela CD a fost cadorisită cu un  superb buchet de flori împreună cu aplauzele și ovațiile publicului. 
  •  Momentul tortului este unul plin de bucurie și sclipire  în care întreaga suflare, cu mic, cu mare, se grupează în jurul tortului decorat  cu imaginea volumului lansat, pentru poza de grup și pentru  a cânta împreună printre licuricii artificiilor, melodia „La Mulți Ani” al lui  Radu Ile deja devenită tradițională, ’’La mulți ani/ La mulți ani/Sa trăiți o mie de ani! ’’.
  •  În clinchetul paharelor de șampanie și al uralelor, s-a lăsat cortina peste prima parte a serii, urmând o pauză în care scriitoarea Mihaela CD a oferit celor prezenți autografe însoțite de scurte dedicații de suflet și s-au făcut fotografii. 
  • După perioada destinată autografelor, a 2-a parte a spectacolului a debutat cu tânăra, frumoasa și talentata interpretă Alexandra Covaciu membră a Grupului Ad Hoc Vox. De această dată interpretând solo, o melodie lentă, superbă, Alexandra a fost răsplătită de public cu binemeritate aplauze. 
  • O surpriză inedită a serii a fost Bogdan Iurcu  un băiețel de numai 8 anișori cu o voce îngerească care a  interpretat excepțional melodia “Sometimes I’m alone” by The Kiffness acompaniat de profesoara lui de canto, îndrăgita solistă, doamna Cătălina Mirică.
  • Tânără solistă de 16 ani, frumoasa Lorena Apian a dovedit încă o dată, printr-un scurt recital, că vocea talentului său cuprinde o gamă largă de genuri muzicale, interpretând cu mare ușurință atât muzică populară cât și muzică ușoară. Vădit impresionat, auditoriul a recompensat artista cu ropote de aplauze și ovații.
  •  Toți artiștii care au evoluat în prima parte a spectacolului, au revenit rând pe rând pe scenă și în a doua parte a serii, interpretând  fiecare un recital de melodii diverse, printre care multe ritmate, invitând publicul la dans. Atmosfera serii a atins cote maxime de emoție și trăire. 
  • Târziu în noapte, ritmul pașilor de dans au încetinit treptat, preferând alături de musafiri să depănăm povești și amintiri la un pahar de vin aromat, așezați în jurul meselor rotunde.
  •  La ore mici din noapte, ultima mașină rămasă în  parcare a demarat spre Montreal cu musafirii epuizați de dans, dar cu satisfacția unei seri memorabile, ambalată și oferită în dar de la suflet la suflet!  

Johnny Ciatloș Deak
Membru al Uniunii Jurnaliștilor Independenți din România
Senior Editor Globart Universum Publishing House Canada



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania