Primit pentru publicare: 01 Dec. 2017
Autor: Al. Fl. ȚENE
Editor: Ion ISTRATE
Cu mai bine de o lună în urmă în cadrul celor 38 de filiale din țară și străinătate ale Ligii Scriitorilor Români, care editează 18 reviste literare, și în cadrul cărora funcționează tot atâtea cenacluri literare, au avut loc ședințe de propuneri pentru noua conducere centrală a acestei organizații profesionale. Urmare acestei acțiuni în data de joi, 30 noiembrie, a avut loc la Cluj-Napoca, la Casa Armatei, ședința cu președinții filialelor, ce s-a desfășurat în două părți, care au predat membrilor fondatori procesele verbale cu propunerile privind conducerea centrală a Ligii Scriitorilor. Ședința fiind deschisă cu Imnul Ligii Scriitorilor compus de dr.Mihai Ganea și interpretat de Ema Benciu.
În urma centralizării propunerilor au fost aleși următorii scriitori în Consiliu de Conducere, fiecare membru având o responsabilitate în cadrul acestuia: Al.Florin Țene, președinte, responsabil cu primirea de noi membrii, dr.Ionuț Țene vicepreședinte, responsabil cu relația dintre organizația noastră și organele locale, Gavril Moisa, secretar general, Iulian Patca, responsabil cu revistele literare, Voichița Pălăcean Vereș, ofițer de presă, Antonia Bodea, coordonatorul cenaclurilor literare, Mihai Ganea(Baia Mare), responsabil cu promovarea Ligii Scriitorilor în străinătate, Mircea Dorin Istrate (Târgu Mureș ), responsabil cu realațiile interednice, Doina Drăgan(Timișoara), responsabilă cu relațiile dintre filiale,, Carmena Băițan (Baia Mare), responsabilă cu relația cu institutiile centrale de stat și în special cu ministerul culturii, Ovidiu Vasile(Cluj-Napoca), responsabil cu relația dintre Liga Scriitorilor și tinerii iubitori și creatori de literatură, Velica Ion ( Petroșani), responsabil cu implementarea în rândul societății civile a ideilor promovate de Liga Scriitorilor, Doina Drăguț (Craiova), coordonarea revistelor literare, M. Vârtosu (Focșani), promovarea și coordonarea antologiilor editate de filiale., Ligya Diaconescu,(Rm.Vâlcea ), responsabilă cu organizarea anuală a Zilei Naționale a Limbii Române, Ioan Mititean(Năsăud ) și Mihai Știrbu(Iași ), membri. Ca membrii supleanți au fost aleși: Vasilica Mitrea (Constanța),Marinela Preoteasa (Slatina ), preot Constantin Mănescu (Rm.Vâlcea ), Alin Cucuruzan (Cluj-Napoca ) și Marian Bărăscu( Rm.Vâlcea).
În comitetul decizional de execuție au fost aleși :Al.Florin Țene, Gavril Moisa, Iulian Patca, Antonia Bodea, Voichița Pălăcean Vereș și dr.Ionuț Țene.
În continuarea ședinței din Sala Armelor, Iulian Patca a prezentat cartea “Vouă celor care… “semnată de doamna Elena Jucan, după care autoarea a citit un fragment din carte.
Așa cum a intrat în tradiția Cenaclului”Artur Silvestru“ Ion Constantinescu în cadrul rubricii ”Momentul de reflecție “ a vorbit despre pericolul exploziilor atomice și reflectarea acestora în literatură.
Au mai luat cuvântul dezbătând diferite probleme din cadrul filialelor, următorii: Carmena Băițan, Elena Butu, Iulian Patca, Vasile Gădălin, Vasilica Mitrea, Dumitru Negoiță, Marinela Preoteasa, Ion Constantinescu, Ion Benche, Marian Bărăscu, Alexandru Birou, Raveca Vlașin, Vasile B.Gădălin și Lucia Vlad.
În a doua parte a programului grupul de scriitori veniți din țară, condus de dr.Ionuț Țene, care a fost ghidul acestora, au vizitat importantele monumente istorice și locuri care “vorbesc“ despre istoria milenară a Capitalei Ardealului.
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania