ARENA EDITURILOR
Editura Spandugino, un altoi al Memoriei
A consemnat Ion Istrate
Un mesaj prietenos și plin de politețe adresat redacției mă determină să inițiez această rubrică, iar despre cărți apărute la Editura Spandugino s-a mai scris în paginle revistei noastre.
Redau mai jos o succintă prezentare a acestei instituții culturale, conform cu cele găsite pe site-ul oficial al editurii (http://www.edituraspandugino.ro):
,,Editura Spandugino, creată în 2008, promovează un model cultural al calității. Ne-am propus să acordăm importanță și să dăm amploarea cuvenită instituției mentoratului, a dialogului și a recuperării memoriei.
Viziunea noastră este strâns legată de convingerea că fără înțelepciunea provenită din experiență, fără modele, fără consolidarea unui țesut bazat pe valori profund umane între indivizi și fără o cultură a dialogului, nicio comunitate nu poate să supraviețuiască.
Pariul nostru este accesul spre universalitate și ieșirea din limitele particularului, prin îndepărtarea prejudecăților și a barierelor culturale de orice fel. În politica noastră editorială de promovare a cărților și autorilor, ținem mult la prezența autorilor în cadrul protocolului de lansare a cărților, conștienți fiind de cât de mult avem de învățat unii de la alții.
Suntem încredințați că acest aspect cultural cu dublu efect este profitabil pentru toate părțile partenere. În egală măsură, lăsăm locul cuvenit unui sector complementar „fabricării” cărților ca produs cultural. Este vorba aici de locul predominant rezervat criticii și jurnaliștilor specializați, capabili să sesizeze aspectele esențiale ale conținutului și mesajului cărților și autorilor noștri.
Experiența de până acum ne dovedește din plin că aceste obiective nu sunt numai o suavă naivitate, ci pot îmbrăca cu succes haina realității.”
Printre tilurile publicate sunt:
–Un alt Bolintineanu – gânduri despre natura poeziei, de Mihai Dinu –
premiul USR 2011
–Chronosophia – chipuri ale timpului, de Mihai Dinu
–Scrieri, vol. 1, de C. D. Zeletin
–Întâlniri cu Solomon Marcus – autor, colectiv
–Răni deschise, de Solomon Marcus
–Genealogia Familiei Spandonide, Institutul de Istorie ,,Nicolae Iorga”
Câteva date de contact:
Editura Spandugino
Adresa: Str. Docenţilor, nr. 18, sector 1, Bucureşti
Telefon: +4(0721) 376 801
Telefon: +4(0314) 380 157
E-mail: office@edituraspandugino.ro
Departamentul Vânzări
Telefon: +4(0726) 593 033
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania