Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Zilele Eminescu, un cântec de flașnetă al detractorilor

Pe adresa redacției sosesc zilnic mesaje cu opinii iar, prin altele, se solicită o lămurire a modului de organizare a Culturii Naționale a României, respectiv, Zilele Eminescu la Botoșani și cum se regăsesc respectate principiile de bază de către organizațiile și instituțiilor implicate în aceste manifestări precum ar fi: transparență, echidistanța, egalitate de șanse, egalitate între sexe, nediscriminarea și non-segregarea culturală. Așadar pregătim un răspuns la toate acestea și pentru aceasta, și pentru consolidarea conținutului croit, așteptăm în continuare opinii și sugestii privind problematica pusă în discuție. Dacă ni se va cere anonimatul opinării, vom respecta aceasta!

Amintim că Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile. Spaţiile revistei „LUCEAFĂRUL” sunt destinate debuturilor şi republicărilor literare, lucrărilor de artă, jurnalism (atitudini civice), exegezelor, comentariilor şi informaţiilor din spaţiul cultural. Colaborarea cu revista este deschisă tuturor celor interesaţi şi care pot contribui semnificativ la dezvoltarea unei imagini cât mai complete despre valorile culturale prezente, cât şi despre opera şi impactul personalităţilor culturale consacrate în istoria recentă. Prin intermediul acestei publicaţii dorim să promovăm un dialog cultural activ: sunt binevenite orice informaţii despre cărţi noi apărute la edituri, în librării, lansări de cărţi, acţiuni ale cenaclurilor literare, expoziţii şi vernisaje artistice, festivaluri, spectacole, acţiuni de educaţie şi atitudine civică, informaţii cu mesaj cultural-educativ etc.
Conținutul acestei reviste nu reprezintă în mod oficial opinia revistei Luceafărul (www.eluceafarul.ro), a cărei unică responsabilitate este de a publica opiniile colaboratorilor ei. Răspunderea privind corectitudinea și coerența informațiilor prezentate, precum și eventuale consecințe revin autorilor, conform prevederilor legale.

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Maria Bărduță spune:

    Există un flasnetar, probabil, care dă tonul. Cum se poate ca lui Eminescu, la El acasă, să-i se aducă astfel de ofense. În discursurile de la festivitățile serii, acolo în casa cu sala aceea ingramadită și nu la Teatrul Mihai Eminescu (de ce?), s-au făcut referiri la cu totul altceva, fiind pur subiective și fără raționament, personalitatea și opera lui Eminescu fiind ocolită din registrul spectacolului grotesc, cu poeți grotești.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania