Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 17 → 2025

Ați citit cartea „Domnule Președinte” de Virgil Răzeșu? Faceți comparație cu ce  s-a întâmplat în Germania!

 

Ați citit cartea „Domnule Președinte” de Virgil Răzeșu? Faceți comparație cu ce  s-a întâmplat în Germania!

           Aflată la Ediția a II-a, revăzută și continuată, baza cea din 2014, un roman epistolar, se referă la un complex de probleme social-economice și politice, explică de ce președinții României, guvernele , justiția, toate structurile statale, n-au reușit să administreze corect țara în ultimii 30 de ani  și –drept urmare – am ajuns unde suntem, în coada statelor europene, cu foștii conducători, în majoritate, îmbogățiți iar populația sărăcită.

           Cartea trebuie citită ca lectorul să-și dea seama  de ce în cazul Germaniei, de exemplu, în aceeași ani, s-a putut administra altfel, cazul Cancelarului ei fiind  poziționat  cu totul altfel decât ai noștri, acum la predarea mandatului.

     Germanii și-au luat rămas bun sâmbătă 20 februarie 2021  de la Merkel, șase minute  de aplauze fierbinți, este titlul articolului pe care vi l-am recomandat și insist, punându-vi-l la dispoziție, fără comentariile mele:

           …„Germania și-a luat rămas bun de la Merkel. Nemții au ales-o să îi conducă, iar ea a condus 80 milioane de nemți cu competență,  În acești optsprezece ani de conducere, nu au existat încălcări grave  ale legii  în țara lor. Nu și-a desemnat nicio rudă la conducere. Nu a pretins că  este un lider glorios, nu s-a luptat cu cei care au precedat-o. Nu a vorbit prostii… Nu a apărut pe benzile Berlinului să facă poze.

               Merkel a plecat ieri din funcția de conducere în partid și a dat-o  urmașilor ei, iar Germania și poporul german sunt într-o formă mai bună. Reacția germană a fost fără precedent în istoria țării. Tot orașul a  mers la balcoanele caselor și a aplaudat spontan în 6 minute continue  de aplauze fierbinți, fără poeți populari, coloriști și alți populiști…

                  Contrar realității noastre, aici nu au existat laude, ipocrizie,  performanță și tobe… și nimeni nu a strigat ′′ Glorie lui Merkel „. Germania a rămas unită, luându-și rămas bun de la liderul Germaniei, un chimist care nu a fost tentată de modă și nu și-a cumpărat imobiliare, mașini, iahturi și avioane private.

             Și-a părăsit postul după ce a plecat de la conducerea Germaniei. A plecat și rudele nu au spus că au făcut elita în țară. Nu și-a  schimbat hainele de optsprezece ani. Dumnezeu a fost cu acest lider tăcut. Măreția Germaniei să fie cu Dumnezeu.

             La o conferință de presă, un jurnalist a întrebat-o pe Merkel: Am observat că porți mereu aceleași ținute și că nu ai alte haine? Ea a răspuns: sunt funcționar public, nu model.

            La o altă conferință de presă, a fost întrebată dacă are muncitori gospodari care fac curățenie în casă, mâncare etc. Răspunsul ei a fost: nu am angajați și nu am nevoie de ei. Soțul meu și cu mine facem munca asta în fiecare zi acasă.

          Apoi un alt jurnalist a întrebat: cine spală hainele, tu sau soțul tău?  Răspunsul ei: Eu repar hainele și soțul meu este cel care folosește mașina de spălat și se întâmplă de obicei noaptea, pentru că este  electricitatea gratuită și cel mai important, nu face probleme  vecinilor, în ciuda peretelui care desparte apartamentul nostru de vecini.

          Ea a spus: ′′ Mă așteptam să mă întrebi despre succes și eșecuri în munca noastră la guvernare „.

       D-na. Merkel locuiește într-un apartament obișnuit, ca orice alt  cetățean. A locuit în acest apartament înainte de a fi aleasă prim-ministru al Germaniei, nu a părăsit-o și nu are vilă, servitori,  piscine sau grădini.

         Acesta este Merkel, prim-ministru al Germaniei, cea mai mare economie  a Europei!

           https://gofm.ro/germania-si-a-luat-ramas-bun-de-la-merkel-sase-minute-de-aplauze-fierbinti/, moment pe care  Ion N. Oprea, Iași, vi-l prezintă și insistă cu întrebarea de început, cartea  „Domnule Președinte” de Virgil Răzeșu, 2020,ați citit-o, o să aflați și din vina cui în 2021 pensiile,  salariile,  alocațiile copiilor nu se mai măresc, dar cresc prețurile, valoarea banilor străini în care plătim totul – curentul electric, gazul pentru menaj, IT-ul, apa și gunoiul,  mâncarea…



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania