Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Ca și în alte multe cazuri, nu România ci Germania va fabrica vaccinul românesc OncoGen

   

  Ca și în alte multe cazuri, nu România ci Germania va fabrica vaccinul românesc OncoGen

  Cum s-a întâmplat cu alte medicamente și în cazul Covid, chiar de la început când pandemia deabia își ițía prezența, cu un an în urmă, lumea medicală românească , dar în special specialiștii de la firma OncoGen din Timișoara, în frunte cu directorul lor general, prof.dr. Virgil Păunescu, dădeau vestea că unitatea lor, până la sfârșitul lunii ianuarie 2020 sunt pe cale să dea în producțíe un vaccin special contra virusului care începuse să facă prăpăd în lume, dar mai au nevoie de ceva bani, ca să finalizeze prototipurile, să înceapă testările pe oameni, și cereau sprijin de la guvern.

  Era vorba de aproximativ 5 milioane de euro, două în prima fază, 3 milioane mai apoi, numai că…atât guvernanții, ocupați cu certurile,  cât și zișii colegi de la Agenția Medicamentului au tratat poblema nu cu interesul pe care-l manifestau românii.

  Noutatea produsului nostru consta în aceea că elimina injectarea, este un spray nazal a cărui imunitate dureaza 17 ani, nu 7-9 luni cât evaluau alte firme tot mai vocale.

  Autorii invențíei românești sunt alături de profesorul Virgil Păunescu, imunologii Florina Bojin Gavriliuc și Michael Bogdan Mărgineanu, popularizau cu modestie cercurile sprijinitoare. Insuși profesorul Păunescu spunea într-o declarațíe de presă –„ Noi am spus încă din ianuarie 2020 că am putea avea vaccinul, și am primit o căruță de înjurături, că nu se poate termina un vaccin într-un an. Dar vă asigur că România a ratat o mare șansă”.

  Așa s-a ajuns ca un posibil triumf al cercetării românești să fie solicitat de Universitatea Tubingen din Germania, spre finalizarea cercetării și omologarea intrării în producțíe… …Incă din iulie anul trecut, în presa străină au început să apară studii care confirmau că premisele vaccinului de la Timișoara sunt corecte.  Astăzi,se vorbește intens de necesitatea unei fabrici de vaccinuri în România, dar nu se spune nimic de  „trenul istoric” pierdut în gara Timișoara. Dar, chiar dacă îl vom lua în Germania, el va duce către succes. Cu condiția ca spray-urile OncoGen să ajungă și în…România,     scria recent Ion Longin Popescu  în revista Formula  As, martie  2021.

  …Eu sunt un om destul de patriot, iubesc  sincer România și, efectiv, mi-a venit să urlu de ciudă când am aflat că vaccinul inventat  de medicul Virgil Păunescu de la Timișoara, încă de la începutul  lui 2020, și refuzat de autoritățile de la noi, este azi în studiu în Germania. De ce ne desconsiderăm atât de mult? De ce nu ne iubim noi, românii, mai mult unii pe alții?!, se frământa ca orice român care gândește corect, actrița Tora Vasilescu, tot în FormulaAs, ianuarie 2021.

  Ion N. Oprea, Iași,15 martie 2021.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5