Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Charlie Ottley, producătorul britanic care a realizat documentarul „Wild Carpathia”, despre şansa României de a fi cunoscută mai bine în lume

Charlie Ottley, producătorul britanic care a realizat documentarul „Wild Carpathia”, despre şansa României de a fi cunoscută mai bine în lume

              Producătorul britanic de televiziune Charley Ottley, autorul mai multor documentare care promovează frumusețea turistică a României spune într-un articol pe care l-a publicat: „Oamenii sunt plictisiţi să vadă mereu ştiri despre pandemie, noi cu filmele noastre le arătăm locuri de poveste şi asta le place,România este colţul sălbatic al Europei, turismul poate fi bogăţia, viitorul ei care trebuie cunoscut”…

           Sunt deja 10 ani de când celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley a venit în România și s-a îndrăgostit iremediabil de aceste locuri. El a ales să se mute în Transilvania și să le arate atât românilor, cât și străinilor, prin ochiul camerei de filmat, ce face din țara noastră să fie atât de specială.

               „În acest moment nu există o idee clară despre ce are România de oferit în comparație cu celelalte țări. De ce aș veni aici și nu aș merge în Italia. Turism de aventură, ecoturism, castele, natură, peisaje, meșteșuguri, cultură, monumente. Acestea sunt punctele forte pe care eu consider că le are România, mai mult decât multe alte țări din Europa”, a declarat Charlie Ottley într-un articol  pentru Digi24.

             „Practic plantăm sămânța în ceea ce privește România, pentru ca atunci când se redeschid granițele, oamenii să ia în calcul țara aceasta ca destinație de vacanță” … „Această pandemie de COVID a adus la același nivel turismul european. Italia, Grecia sunt pe aceeași poziție cu România. Nimeni nu le vizitează în această perioadă. Așadar, acum avem avantajul de a redefini România și de a o plasa pe scena mondială, de a le arăta oamenilor comorile minunate pe care le are această țară”. „Ce este România pentru oamenii din alte țări? Care sunt preconcepțiile și cum le distrugem pentru a reclădi  imaginea țării? În opinia mea avem nevoie să privim România ca pe colțul sălbatic al Europei. Ce are România și restul țărilor nu au? Are două treimi din populația de urși, are cel mai mare ansamblu de păduri de diferite tipuri rămas în Europa, are monumente care datează de 3.000 de ani, avem combinația perfectă dintre Occident și Orient. Este așa de multă istorie și cultură în această țară pe care o putem folosi la export pentru a-i atrage pe turiști aici. Turismul poate fi viitorul acestei țări”. „Fiecare turist care vine aici este şi poate fi un ambasador pentru această țară. Dacă ei povestesc ce au văzut aici către 10 prieteni și, să zicem, ai un milion de oameni care au venit din Anglia sau din altă parte, atunci vor fi 10 milioane de oameni care aleg să vină aici în loc să meargă altundeva”, spune Charlie Ottley, parcă împăcat să ne popularizeze ţară care îi serveşte şi lui un colţ din pâinea pe care o mânâncă în România.

             Pentru conformitate, Ion N. Oprea, Iaşi, 2020.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania