Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Chiorul care a inventat orizontul

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X
Primit pentru publicare: 18 Aug. 2018
Pamflet de Marin IFRIM
Publicat: 19 Aug. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

 

 

Chiorul care a inventat orizontul

(pamflet)

 

Nu știu cu exactitate cum îi cheamă. Știu doar că ei au distrus mass-media. Unii dintre ei, au dispărut ca și cum ar fi fost executați în timpul zăpezilor, însă, mare lucru, în locul lor a apărut câte un nemuritor ilegitim. Nu fac apropouri. Nu judec pe nimeni. Am mai scris, presa, televiziunile, institituțiile de (in)cultură sunt invadate de astfel de bacterii. Lista e lungă. Am mai zis și scris câte ceva. Acum îl văd și ascult pe unul Mărieș, revoluționar cu cont în bancă, analfabet în stare prizată, care se laudă că are doar 12 clase, dar își dă cu părerea despre cei care au sute de clase. Mai era unul ca ăsta, Dan Iosif, inginer de lumânări stinse. Înțeleg că acest Doru Revoluționaru e de prin Timișoara. E de discutat. Acolo locuiesc mulți oameni deștepți la casa lor. ”Azi în Timișoara mâine-n toată țara”. Lovitura de stat din 1989 a pornit din acest oraș ciudat. Nu sunt, nu am fost și nu voi securist niciodată. Nu pot, spre deosebire de admiratorul lui Joyce, Mihăieș, să o fac pe cosmopolitul. Am descoperit o sintagmă: ”analfabeți mondiali”. Mă voi explica. Oricum, toate drumurile duc la Bricul Mircea de Bega. Nu la Cel Bătrân, ci la o umbră cu pretenții de chior care a inventat orizontul. Mai clar de atât nu se poate. Am obosit privind nefirescul. Mă uit la toate posturile tv., mă simt greu de manipulat. Acum, în clipa asta, vorbește zoaia de Chireac. Îi curge untura pe șorici. Pe alt post plânge unul Cartianu, un fel de profesor de logopedie revoluționară, ”chirurg” al limbii române. Să te tot sictirești. E mai de râs decât pe vremea megastarului Vadim. Suntem în plin potop al lacrimilor de crocodili patriotarzi. Toată lumea își plânge șmenul. Inclusiv tovarășul președinte de ohrană occidentală. Plânge ploaia. Plânge și mustața mucoasă a lui Ragnea ot Teleorman. Plânge cu coafura de capră a Fioricăi Vasileta. Plânge tot guvernul, tot statul, toate instituțiile de forță. Nu mai știu ce să ne facă pentru a ne obliga să trăim și mai de plâns decât până acum. Ei plâng în portmoneu, noi lăcrimăm în fața bancomatelelor subnutrite de sistem. Una e scoți de sub  sticlă, prin vezica urinară a bancomatului, vreo mie sau două de lei și alta e să pui sacoșa la gușa electronică și să simți cum îți curg în testiculele creierului cel puțin un sfert de miliard. Asta de pensie! Mai grea decât rahatul mâncat în sistem. Pace lor!

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

 1. Corect spus!
  Evenimentele curg și noi suntem martori oculari impasibili:
  – unii numesc revoluție îngrămădeala din decembrie 1989 și lovitura de stat (Dan Iosif fusese subofițer în armată și fusese dat afară că i-a furat geaca de piele unui ofițer);
  – Iliescu a avut ambiția să ajungă „primul comunist al țării” și a comandat omorârea lui Ceaușescu;
  Petre Neulander l-a adus repede în guvern pe securistul kaghebist Caraman;
  – acelaș Petrică a declarat industria românească morman de fiare vechi;
  – ca atare a început „privatizarea” pe nimic;
  – că Isărescu și BNR au trecut rapid la devalorizarea leului;
  – și așa industria a fost desființată, pământul și imobilele retrocedate optanților care fuseseră deja despăgubiți;
  – și toate guvernele și parlamentarii au fost de acord cu „restitutio in integrum”, fiind retrocedate și cele trecute în proprietatea țării de Cuza! 40 % din pământul țării nu ne mai aparține!

  Și așa am ajuns colonie, cu unii români cu averi imense, chiar dacă au fost salariați numai la sta! Colonie doar cu guvernator…. De râsul curcilor!
  http://lenusa.ning.com/profiles/blogs/jocuri-de-cuvunte-socoteli-funciare

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania