Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Constantin Zavati, colonel in rezervă și profesor, autor a cinci volume de memorii și al unuia de povestiri

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr.11 (143), Noiembrie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Constantin Zavati, colonel in rezervă și profesor
Autor a cinci volume de memorii și al unuia de povestiri

Primit pentru publicare: 14 Nov. 2020
Autor: Ion N. OPREA, Iași, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul     
Publicat: 15 Nov.  2020

© Ion N. Oprea, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Constantin Zavati, colonel in rezervă și profesor

Autor a cinci volume de memorii și al unuia de povestiri, toate publicate până în 2018 când la vârsta de aproape o sută de ani tipărește altul –Bacăul de odinioară – probează ceea ce nu credeau unii, că omul poate fi creator de operă  toată viața

         Am primit cartea Bacăul de odinioară, autor Constantin Zavati, cu autograf, scris la 97 de ani, mai are trei și intră în sută, cu Copyght expres/toate drepturile rezervate, și larg exprimate …reproducerea integrală sau parțială, multiplicarea, prin orice  mijloace și sub orice formă, cum ar fi xeroxarea, scanarea, transpunerea  în format electronic sau audio, punerea la dispoziția publică, inclusiv  prin internet sau prin rețelele  de calculatoare, stocarea permanentă sau temporară pe dispozitive sau sisteme  cu posibilitatea recuperării informațiilor, cu scop comercial sau gratuit, traducerea în alte limbi nu se poate face, fără permisiunea scrisă și legalizată a celor doi deținători ai copyrightului. Încălcarea legislațíei cu privire la protecțía proprietățíi intelectuale se pedepsește penal sau civil în conformitate cu legile în vigoare.

          Deci, Copyright – nimic desprins pentru Istorii, comentarii…, fără aprobarea legalizată a celor legitimați dețínători ai formulei – Constantin Zavati și Mariana Carmen Gardner.

          Constatări de ordin, totusi, general. Tiparită în 2018 la Editura Armonii Culturale-Adjud, cu un scurt și consistent  Memoria vie  de Conferențiar Universitar  Dr. Ioan Dănilă, un Cuprins consistent, întins pe 334 de pagini, bogat ilustrată, cartea citită place minții și  sufletului, păcat că nu pot comenta sau lua ceva din ea, spre exemplificare  – informațíi pe care le-am mai întâlnit și în alte volume ale rezervistului, – de care s-ar bucura Și Mihai Bejenaru, fost cadru didactic, chiar director, la Liceul militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, prin intermediul căruia am reușit și moldoveanul este și  membru al Cenaclului la distanță din 2014-2015.

          Autor a cinci volume de memorii și al  unuia de povestiri, toate publicate, iată, cu puțin înainte de a atinge vârsta de  suta de ani, Constantin Zavati este un rar model de eficiență prin autodisciplină, corectitudine și altruism, care vine acum și cu noul volum – Bacăul de  odinioară, scrie Viorel Savin, Luncani,12 ianuarie 2018, alt cunoscut al nostru.

          Mai aflăm  de pe copertă, memorialist și traducător tehnic, profesorul colonel ® Constantin Zavati, pentru CARTEA DE MEMORIALISTICA SI SPIRITUALITATE, pentru  cele trei volume de memorii și mărturisiri publicate în anul 2015 – când a început să fie prezent cu contribuții și în antologiile Cenaclului nostru –   a primit PREMIUL LIGII SCRIITORILOR DIN ROMANIA, felicitari, ale căror coperte se află etalate aici, in pagini rezervate, despre Bacăul de odinioară.

          La pagina 320, așezat la masa de lucru, în foto, de Cristina Ștefan, din Comitetul de Conducere USR- filiala Bacău, 2018,la 95 de ani deci, este prezentat cititorilor  maratonistul, păcat că nu și ca membru USR, regula, ca și la Iasi, parcă în toată țara,  fiind păstrată, vârstnicii pot scri și publica, oricât, cu banii lor, dar nu pot fi încă membri ai USR, pericol de COVID-19, încă din 2008-2009, cititorii, mai cu seamă Cenacliștii, știu de ce sunt ținuțí la distanță.

          A scris până acum șapte volume de memorii, actualizez informațíile, are la corectură un al optulea volum de memorii intitulat , Bacău, oraș al copilariei mele, unii cu 3-4 broșuri sunt și primitori ai postașului aducator a unor sume de bani de la USR…

          Bacău oraș al copilariei mele, bine ar fi dacă s-ar desfășura fără acest Copyright, cenzură în toată regula, cenacliștii-și amintesc în 2018 ei au scris vol. 3, din    Istorii, comentarii, miscellanea, intitulat chiar  Copyright, 414 pagini, unde, îmbrățișand spusele savantului ieșean Theofil Simenschy din cartea lui ăn patru  volume Un dicționar al înțelepciunii,am statuat, ferită, ba apărată  de hoți, cartea e ca o pasare zburătoare, aparține tuturor oamenilor, căci pentru ei sunt scrise carțile…



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania