“VIAȚĂ, VIAȚĂ…” de Ion N. Oprea, antologie, lucrare de Cenaclu literar la distanță, Semnal, în REZERVA OȘTIRII ROMÂNE, revistă de informare, opinie și cultură, București
Număr special
Cu insemnele heraldice ale ANCMRR – Insemnul heraldic propriu, Steagul de identificare, Emblema de Onoare, Insigna -,cu Editorialul A.N.C.M.R.R. “Sub semnul a trei aniversări”- împlinirea a nouă decenii de la înființarea Societății Ofițerilor în Rezervă Proveniți din Activitate, ANCMRR moștenindu-i tradiția, ea însăși împlinind 25 de ani de existență, împlinirea a cinci ani de la instituirea Zilei Rezervistului Militar -, (semnat Redacția, Directorul revistei General® prof. univ. dr. Mihai Iliescu; Redactor-șef General de brigadă® dr. Gheorghe Crețu), “Din viața ANCMRR” o suită de referiri la activitatea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, semnate de General® prof. univ. dr. Mihai Iliescu, președinte ANCMRR, General-moior® Ion Ganea, vicepreședinte ANCMRR, General-maior® av. ing. Vasile Domnu, vicepreședinte al ANCMRR, General-locotenent® Victor Dumitrescu, prim-vicepreședinte al ANCMRR, General-locotenent® dr. Radu Vlăsceanu, vicepreședinte al ANCMRR, General de brigadă® ing. Gheorghe Gârlea și Colonel® ing. Ion Joldea, General-maior® Victor Constanda, vicepreședinte și purtător de cuvânt al ANCMRR.
Despre Revista “Rezerva Oștirii Române” publicație de suflet a ANCMRR, la cel de-al 16-lea an de apariție neîntrerupă, scrie un documentar General de brigadă® dr. Gheorghe Crețu, vicepreședinte al ANCMRR. Tot domnia sa semnează documentarul științific, de mare ținută, intitulat “Securitatea cibernetică, component a securității naționale și internaționale”, p.84.
Alte materiale din numărul 1(32) – Mai 2015 – a Revistei se referă la Protecția socială a cadrelor, Apărarea intereselor lor legale, despre Serviciul juridic al ANCMRR, Colaborarea ANCMRR cu structurile similare, despre Adunările generale ale filialelor și subfilialelor, Evoluția relațiilor internaționale ale ANCMRR, prezentarea unor personalități istorice, Alexandru Ioan Cuza, sărbătorirea unor instituții culturale, Teatrul Național din Municipiul Caracal la 25 de ani ai săi, alte rubric și casete de interes: remember, in memoriam, file de istorie, aniversări, ecouri, curier etc.
La Semnal, General de brigadă® dr. Gheorghe Crețu prezintă volumele: “Tancurile, 95 de ani de existență în armata României 1919-2014” de Colonel® George D. Gheorghiu; “Destine” de Colonel® Pop Rubin Teofil; “Universul așa cum este el”, autor Comandorul® Constantin Alexandru; “Sistetime informatice geografice în cartografie și cadastru”, autori, General de grigadă® prof. univ. dr. ing. Constantin Nițu și Locotenent-Colonel Tiberius Tomoioagă, cercetător științific, “Viață, viață…” de Ion N Oprea.
“Scriitorul ieșean Ion N. Oprea ne pune la dispoziție prezenta lucrare, între coperțile căreia sunt ascunse povești de viață dintre cele mai tulburătoare. Toate au însă o calitate: sunt pline de învățăminte și de idei pentru timpul present. Cei peste 50 de autori care își pun semnătura pe tot atâtea povestiri, eseuri, evocări, însemnări, confesiuni, mărturisiri, grupaje de poezii tematice și care participă frecvent la “Cenaclul de la distanță”* au darul unui “dialog” la care cititorul ia parte, reflectând în primul rând la propria sa viață și, dacă ne gândim că pentru fiecare viața este unică și irepetabilă este necesar să-i acordăm în orice clipă atenția cuvenită. Cum? Sunt moduri și moduri pe care cu siguranță le veți reține atunci când veți parcurge paginile acestei cărți al cărei conținut este plin de sensibilitate dar și de “modele de viață”.
Viața este socotită “un DAR pe care îl primim o singură dată și de aceea trebuie să-l prețuim mult și să-l conservăm cu mult discernământ și înțelepciune”, spune Martha Eșanu, postfațatoarea.
Asemenea aprecieri vom găsi în multe dintre paginile acestei lucrări.
La pregătirea și editarea acestei cărți contribuții deosebite au avut doamna prof. Ana Dumitrescu și domnul Constantin Hușanu.
Cartea a apărut în Editura Pim Iași în primele luni ale acestui an.
Felicitări Maestre!
*”Cenaclul la distanță” este coordonat de scriitorul Ion N. Oprea și de prof. Ana Dumitrescu”, încheie prezentarea Domnul General.
Numărul 2(33) al revistei rezerva Oștirii Române va apare în luna decembrie 2015
Ion N. Oprea
Drept de autor © 2009-2025 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania