Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Contururi. Muzeul Scriitorilor Botășăneni

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 8 (128), August 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Contururi. Muzeul Scriitorilor Botoșăneni 

Primit pentru publicare: 11 Aug. 2019
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 11 Aug. 2019
© Ion Istrate, © Revista Luceafărul

Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


Țintă cu mulți ani în urmă, ca obiectiv al demersului nostru pentru afirmarea ,,Identității comunitare” prin care se urmărește dezvoltarea unui model de cultură și educație civică susținut de respectul față de valorile autentice și replierea acestora în jurul elementelor tradiționale specifice Botoșanilor, Muzeul Scriitorilor Botoșăneni prinde viață. Așa după cum se cunoaște,  realizarea activităților propuse pentru a materializa ideea, în prima etapă, Expoziția Muzeală Scriitori Botoșăneni, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, conturează imaginea unui adevărat loc specific așezării și păstrării exponatelor și obiectelor cu o notă distinctivă scrisului botoșănean.
A fost achiziționat, parțial, mobilierul specific – vitrine și casete încorporate într-un ansamblu păretar – pentru expunere și păstrare a patrimoniului muzeal care va însoți exponatele (imagini și texte biobibliografice) aferente celor 20 de scriitori din perioada veche. E o experiență care va ajuta la punerea în practică a etapelor viitoare ce vor cuprinde scriitorii perioadelor 1944 – 1990 și 1990 – prezent.
Zilele trecute s-a purces la o evaluare a muncii echipei responsabile de aplicarea acestui Proiect: Dorina Rodu – coordonator, Silvia Lazarovici – consultant științific, Nicolae Iosub – consultant științific și Doru Ștefănescu – consultant IT. Constatările ne surprind, pentru că pe zi ce trece și ne implicăm cât mai mult în a înțelege rostul acestui efort, apar idei noi, care trebuie aplicate fără întârziere. Și e bine, că există curajul și iscusința de a folosi nu numai condeiul și tastatura unui PC ci și mistria zugravului sau a urca pe schelă.

Suntem pe drumul cel bun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania