Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

COŞULA-PE VALURILE SECOLELOR

Coşula-pe valurile secolelor

Autor, Ionel Bejenaru

carte cosulaCartea de faţă, despre Coşula, cu tot ce-i al ei, istorie, legendă, tradiţii, obiceiuri, oameni, contemporaneitate, scrisă de un fiu al acestor vechi locuri româneşti, colonel (r) Gheorghe Bocan, este o mărturie de suflet, în primul rând, dar şi documentară, privitoare la viaţa la ţară, vie, nicicând întreruptă de tot soiul de vitregii abătute peste aşezările comunei – Coşula, Şupitca, Lingurari şi Buda -, ,,COŞULA pe valurile secolelor” fiind o pledoarie, totodată, pentru statornica legătură a oamenilor cu locurile de baştină. Naraţiunea curge frumos, întâmplările dintr-un trecut mai îndepărtat sau mai apropiat fiind de interes real, dezvoltătoare de cunoaştere şi de conştientizare a generaţiilor.

Transmise, din moşi strămoşi, faptele frumoase sau nu ale coşulenilor rămân şi un prilej de meditaţie asupra binelui şi al răului, conducând uşor la afirmarea unor atitudini şi interpretări ale cititorilor, semn că mesajul cărţii merge în plin, cu rost, benefic. Loc cuvenit îşi găsesc atari fapte şi în relaţia coşulenilor cu natura, cu acţiunea lor asupra sa, bună sau rea, într-o lăudabilă încercare de a învinge, de a supravieţui.

Firesc, autorul cărţii nu avea cum să fie părtaş la curgerea tuturor valurilor secolelor, firul cărţii fiind bazat pe mărturii de familie, scrise sau auzite, luate în calcul, filtrate, coroborate, comparate, asociate, dublate de documente. Nu lipsesc propriile observaţii şi interpretări ale evenimentelor, la rându-le necesare unei bune construcţii a cărţii, facilitând lectura şi interesul pentru ea.

Ştiindu-i preocupările, suntem convinşi că, pe tema cărţii de faţă, autorul, colonel (r) Gheorghe Bocan va reveni, va continua cu lucrări întregitoare, desigur, onorante pentru Domnia Sa desigur, aşteptate cu plăcere şi interes.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.587 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5