Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cultură socială. 2014, Anul bulversărilor sociale și economice: Alegeri europarlamentare, și la noi, și prezidențiale

CULTURA SOCIALĂ
2014, Anul bulversărilor sociale și economice
Alegeri europarlamentare, și la noi, și prezidențiale

                  România pierde un loc în Parlamentul European
Fiecare țară membră a UE are propria lege electorală și decizia de a fixa data scrutinului este legată de voința politică a majorității parlamentare. Zilele acestea, la noi, s-a anunțat că lumea va fi chemată la urne în data de 25 mai 2014, pentru a decide cine ne va reprezenta în organismul politic al Uniunii Europene. Conform criteriilor riguroase stabilite de UE, România va pierde un loc în viitoarea legislatură față de cea care se petrece, adică în loc de 33 vom avea 32 de eurodeputați, din totalul de 751 din cele 28 de state membre. Pe toți aceștia îi vom ști în seara zilei de 25 mai a.c.
Cred că deja timpul e foarte scurt pentru a avea posibilitatea să-i cunoaștem îndeajuns și, mai ales, programele politice de perspectivă a celor care intenționează să candideze.
Ne va veni greu să alegem! Cei care vor fi în dilemă vor fi mulți! Și încurcătura se amplifică, dacă mai ținem cont de calitatea sau profilul moral și profesional al celor care vor să fie eurodeputați. Vă închipuiți ce dorință și ce plăcere vom avea să ne prezentăm la vot!
Acolo, în PE, e nevoie de oameni integri, cu profunde cunoștințe profesionale și politice, cu o bogată cultură generală și trecuți prin diverse experiențe de viață. Ce mai la deal și la vale! E nevoie de oameni maturi, deștepți  și serioși! Vor răzbi oare partidele politice să selecteze candidații în așa fel încât să corespundă cerințelor alegătorilor și nevoilor poporului nostru? Mă îndoiesc… și nu numai eu!

                          Cum vine bulversarea?
Din rațiuni financiare, și sigur și altele, s-a găsit, parcă anume, elementul care să bulverseze alegătorul: Referendumul pentru modificarea Constituției. De ce să fie românul limpede la cap și să discearnă în cunoștință de cauză cine să-l reprezinte la nivel european sau să fie clar la minte atunci când votează pentru Constituție. El, românul, nu își dă seama că aceasta este o tactică pentru a așeza un suport psihosensibil, un fel de voal, asupra imaginii ce urmează a fi formată despre candidații la PE sau că e forțat să-i fie lehamite și de cea mai importantă decizie a sa. Avantajul fiind, cert, de partea politicienilor noștri!
Nu ar fi bine să se renunțe la alte cheltuieli din Bugetul de stat și să se desfășoare Referendumul altfel?! Dacă nu se va realiza cvorumul de prezență la vot de 50 la sută pentru validare, ce facem? Pentru că, e clar, scrutinul pentru PE nu va realiza o prezență majoră la vot.
Și atunci, dacă tot va fi nevoie de o altă chemare la urne pentru Referendum, de ce nu le facem separat?
Pentru români e mai interesantă și mai importantă Constituția decât alegerile pentru PE. Scârba instalată, deja, în rândul populației pentru politiceni ar putea afecta grav votul pentru modificarea Constituție.
Vom trăi și vom vedea!

                       Incheierea bulversării!
Alegerile europarlamentare de anul acesta vor fi urmate în iarnă de  turul unu și turul doi , respectiv 2 noiembrie și 16 noiembrie , pentru alegerea Președintelului României.
Așa că românul va fi liniștit la vremea Sărbătorilor de iarnă, dacă va reuși să reziste sărăciei și să facă față presiunii psihologice preconizată de luptele politice din acest an.
Să ne ajute cel puternic să avem parte numai de lupte politice și nu și de clasă!



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania