Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cum s-ar putea ajunge la un învățământ de calitate?

În primul rând, ar trebui să nu ne cramponăm de vechile opinii, să avem curajul de a recunoaște cu sinceritate unde se greșește sau nu se vrea înnoirea învățământului românesc. Ceea ce veți citi în continuare descrie ceea ce mi-ar plăcea să realizez eu, o profesoară cu multă experiență și drag de elevi și de meserie.

Metodele de predare și educație, în clasele primare și gimnaziale, ar trebui să respecte stilurile de învățare. An de an se cer tabele cu stilurile de învățare ale elevilor, dar nu am găsit niciodată nici cel mai mic interes de a valorifica rezultatele informațiilor trimise de către cadrele didactice către direcțiunea școlii și către ISJ, de a sprijin profesorii pentru a face educație diferențiată. Muncă degeaba!

Chiar din momentul înscrierii copiilor la școală, în clasa pregătitoare, ar fi bine să se acorde atenție felului în care micuții ascultă, povestesc ce au auzit, imaginează finalul unei povestioare din care învață cum să se comporte față de colegi și de cadrele didactice. Observând cu atenție comportamentul fiecărui școlar, cadrele didactice vor putea să-și facă o imagine asupra așteptărilor și orizontului școlarilor și să facă o predicție privind parcursul de învățare al fiecărui elev.

Lectură completă: https://edict.ro/cum-s-ar-putea-ajunge-la-un-invatamant-de-calitate/



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania