Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Dezvoltarea creativității elevilor în mediul online

Cu revista EDICT despre educație

edict.ro

Dezvoltarea creativității elevilor în mediul online

La clasele primare, copilul are tendința de a inventa tot felul de situații, de a experimenta cât mai multe lucruri și de a explora. Aceste experiențe creative ajută elevul să se poată exprima liber și să facă față propriilor trăiri emoționale.

Creativitatea individuală este vitală pentru dezvoltarea individului, constituie premisa creativității sociale, indispensabilă oricărei societăți sau oricărei culturi. (E. Landau) Noi, cadrele didactice, avem misiunea de a contribui la dezvoltarea creativității elevilor prin facilitarea unor oportunități de învățare, ce au la bază jocul și gândirea critică și creativă. Stimularea creativității elevilor are rol prioritar în dezvoltarea mentală, evidențiind unicitatea acesteia și dezvoltând încrederea, inițiativa, tăria de caracter și perseverența.

Creativitatea înseamnă mult mai mult decât a desena sau a compune… Înseamnă lărgirea orizontului fiecărui individ, înseamnă încurajarea copilului în a face propriile alegeri, înseamnă inteligență, imaginație, inventivitate în rezolvarea unor situații problemă. „A rezolva o problemă – spune G. Polya – înseamnă a găsi o ieșire dintr-o dificultate, înseamnă o cale de a ocoli un obstacol, de a atinge un obiectiv care nu este direct accesibil.”
(…)

Lectură completă la adresa: https://edict.ro/dezvoltarea-creativitatii-elevilor-in-mediul-online/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania