Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Elemente de deontologie a evaluării în contextul creșterii calității actului educațional

  EDICT- Revista educației
  Editor: Editura Agata
  ISSN: 1582-909X
  www.edict.ro

  „EDICT – Revista educației” (ISSN 1582 – 909X) este o revistă internațională, care acceptă pentru publicare articole în domeniul educației și formării, în limbile română, engleză și franceză. Revista EDICT apare din octombrie 2001.


  Elemente de deontologie a evaluării în contextul creșterii calității actului educațional

  © edict.ro, ©Denisa Dumitrescu

  Se impune oare necesitatea stabilirii unui set de norme și obligații deontologice, constituindu-se astfel un nou document integrat curriculumului național?

  Deontologia = doctrină privitoare la normele de conduită şi la obligaţiile etice ale unei profesiuni. => necesitatea existenţei normelor şi obligaţiilor menţionate + necesitatea cunoaşterii şi acceptării lor de către factorii implicaţi în realizarea actului educaţional (cf. DEX, 2009).

  „Un Curriculum Naţional (…) necesită nu stipularea faptelor, conceptelor, a deprinderilor şi a valorilor care ne fac pe noi toţi «alfabetizaţi cultural», ci crearea condiţiilor necesare pentru ca toţi oamenii să participe la crearea şi re-crearea semnificaţiilor şi a valorilor. În plus, necesită un proces democratic în care toţi oamenii – nu doar cei care constituie gardienii intelectuali ai tradiţiei vestice – să poată fi implicaţi în deliberările privind stabilirea a ceea ce este important.” susţine Michael W. Apple în „The Politics of Official Knowledge: Does a National Curriculum Make Sense?”, din 1993. […].

  Pentru o lectură completă la adresa: https://edict.ro/elemente-de-deontologie-a-evaluarii-in-contextul-cresterii-calitatii-actului-educational/

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5